Ген. Андрей Боцев наблюдава заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“

  • 17 юни 2019 18:28

  • 381
  • 0
Ген. Андрей Боцев наблюдава заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“
©

„Оценявам учението като много добре подготвено. Доволен съм от действията на българските военнослужещи и на нашите съюзници и партньори“. Това заяви началникът на отбраната генерал Андрей Боцев днес, 17 юни, на заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“, което се проведе на учебен полигон „Криволак“ в Република Северна Македония. „Най-важна е съвместимостта, която показаха военнослужещите, както и придобитите способности“, посочи генерал Боцев.

Началникът на отбраната припомни, че международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“  е част от серията национални и международни учения, които се провеждат през това лято на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Северна Македония в изпълнение на засилените мерки за гарантиране на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион. Целта на учението е да бъдат подобрени взаимодействието и оперативната съвместимост между участниците при подготовката и провеждането на съвместни операции. В него участват освен формирования от армиите на Северна Македония, Албания, Литва и Черна гора, и български военнослужещи от 68-а бригада Специални сили. Ръководител на българската група за специални операции е капитан Цветомир Илиев.

„Българските военнослужещи действаха съвместно в компонент на силите за специални операции, съставен от формирования на специалните сили от още три  държави – Северна Македония, Албания и САЩ. Те са тренирани добре, показаха добра съвместимост. Задачите бяха изпълнени безопасно и успешно. Доволен съм от това, което показаха нашите момчета“, каза и командирът на 68-а бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, който също наблюдава заключителния етап на учението на учебен полигон „Криволак“ в Република Северна Македония.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини