Български военнослужещи от специалните сили участват в учението „Решаващ удар – 2019 г.“ в Република Македония

  • 16 юни 2019 14:55

  • 492
  • 2
Български военнослужещи от специалните сили участват в учението „Решаващ удар – 2019 г.“ в Република Македония
© Булфото (архив)

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов и командирът на Силите за специални операции бригаден генерал Явор Матеев ще наблюдават утре, 17 юни, в Криволак, Северна Македония, заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“.

То е част от серията национални и международни учения, които се провеждат през това лято на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Северна Македония в изпълнение на засилените мерки за гарантиране на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион.

„Решаващ удар – 2019 г.“ се провежда от 6 до 18 юни на учебен полигон „Криволак” под съвместното ръководство на командванията на Сухопътните войски на Република Северна Македония и Националната гвардия на щата Пенсилвания, САЩ. В него участват формирования от Силите за специални операции на България, Албания, Литва и Черна гора. Ръководител на българската група за специални операции от 68-а бригада Специални сили, която участва в учението,  е капитан Цветомир Илиев. Целта на „Решаващ удар – 2019 г.“ е да бъдат подобрени взаимодейтвието и оперативната съвместимост между участниците при подготовката и провеждането на съвместни специални операции. Фокусът е върху провеждането на инфилтрация по въздушен способ от хеликоптер и медицинска евакуация.

В деня за високопоставени гости на 17 юни на учебен полигон „Криволак” участниците, структурирани в многонационална тактическа група за специални операции, ще представят директно действие с използване на оръжия, пригодени за стрелба с маркиращи боеприпаси.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sjb

2019.06.16 | 18:52

2

хахаха наще специални сили по-добре да са от циганета. Че един от специалните сили не може с две циганета да се справи в БГ. Много са ни добри специалните сили.

решаващ удар

2019.06.16 | 16:48

1

от най бедната и корумпирана територия под окупация на американо-израелско робство.

Добави коментар

Водещи новини