Държавата осигури спасители за 9 неохранявани плажове в Бургаско

  • 15 юни 2019 11:10

  • 403
  • 1
Държавата осигури спасители за 9 неохранявани плажове в Бургаско
© Булфото/Архив

За първа година държавата осигури спасители на 9 неохраняеми плажове по Южното Черноморие. Те са едни от най-посещаваните, но през годините не са представлявали интерес за концесионерите.

От много години плаж Атанасовска коса е неохраняем. Всяко лято обаче тук идват много туристи заради спокойствието и дивата природа. За да осигури сигурността им от този сезон от областната управа назначиха спасители.

"Разбира се има и други плажове, които са посещавани в по-малка степен, но с това надграждане, което вървим от година на година съм убеден, че следващата година можем да покрием и други плажове, където има необходимост от водно спасяване", заяви пред БНТ Вълчо Чолаков - областен управител на Бургас.

Още осем неохраняеми плажа по Южното Черноморие през това лято ще имат спасители. Това са плаж Корал, Иракли, Поморие-Север, Сарафово - юг, Крайморие - юг, Росенец - изток, Шофьорския плаж и Резово.

"Организацията е такава от юни и септември месец имаме по един спасителен пост с двама спасители, а юли и август, когато е по-натоварено, имаме по два спасителни поста с по двама спасители", допълни Чолаков.

За чистотата на плажовете ангажимент има съответната община, на чиято територията се намират. Администрацията трябва да ги обезпаразити и осигури хора, които да почистват ивицата от отпадъци и водорасли.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хъксли

2019.06.16 | 12:50

1

Абе, оставете плажовете на мира! Нали за това ходим там, заради спокойствието. Няма чадъри, няма музика, няма цигани да ти продават студена вода и варена царевица!
Нали отиваме на почивка, все пак!

Добави коментар

Водещи новини