Жалки, жалки циркове в БСП!

  • 14 юни 2019 14:29

  • 10636
  • 0
Жалки, жалки циркове в БСП!
© новини.бг/архив/, булфото /архив/

Като заваляха едни вернопартийни декларации от структурите, приближени до лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, та цяла неделя. Комай само от село Горно Уйно не видях дали са пратили призив Нинова да не ги оставя сиротни и да си оттегли подадената оставка.

Жалка и комична работа!

Самодейният цирк, да ме прощава истинското изкуство, с оставката на ръководителката на червените,  е предназначен за лапнишараните, тъй като бе подадена пред Националния съвет ей така, проформа, колкото да не е без хич.

Самата Нинова бетонира вождистката си позиция с промени в устава, така че на конгреса не остава друго освен „самоотверженият” жест на ръководителката, чрез оставка проформа, уж да поеме отговорност за поражението на партията на евровота. Нещо от сорта на онзи лозунг от соцвремената „Другари, дайте да дадем!”, е ситуацията отляво тези дни.

Онези, които пращат писма-призиви до лидерката си тези дни, дали се замислят защо точно техните райони губят на изборите и партията им се подрежда едва за бронза на трето място. Като например в областите Пазарджик, Силистра, Смолян и др., общините Борино, Айтос и др..

Нескрити са нападките към всички, които мислят различно в БСП не от вчера и днес. Наричат ги вътрешна опозиция и т.н., обаче точно в районите на тези хора БСП печели. Например в Ямбол, където структурите от десетилетия гради и участва низвергнатият от Нинова Атанас Мерджанов, бивш депутат, БСП има резултат 38.78 %, а ГЕРБ - 30.03 %. Във Видин, където се подвизава бившият председател на партията Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, също социалистите водят с процент и малко отгоре. Така е и с вилаета на Красимир Янков Добрич, където БСП има 25.90 %, а ГЕРБ - 22.79 % и т.н.

От всичко това остава впечатлението, че Нинова не е принципна и последователна, а се опитва да налага едноличен стил в управлението на старата партия, унаследила тежкото минало на БКП. Според част от членовете на Националния съвет тя се е обградила с верен антураж, който стриктно я следва и променя партията в посока на обезличаване.

Картината става още по-трагична с включването на иначе обичаният актьор Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в – Ламбо на страната на Нинова в цялата тази вътрешнопартийна разправия. Мастера нарича умалително своята партийна ръководителка, към която той не крие симпатиите си, дори преди време в интервю пред една тв публично каза: „Ми хубава жена е Корнелка”. Повечето българи много го харесват на сцената и на екрана, ама в ролята му на партиец, едва ли. Самият той неотдавна помоли: „Чичо ви Ламбо го помнете като актьор”. Е, за тази роля на сцената на БСП едва ли всички ще го аплодират, защото помнят, че той преди всеки конгрес излиза със сърцераздирателни програмни речи към своите. Също така се знаят ролите му в сценки и покрай Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, когато бе председател на партията. Но да признаем правото на всеки понякога да има и лош вкус.

Цирковете, които си разиграват в столетницата обаче няма как да доведат до нещо добро за хората. Нито пък за партията, която не успя да се промени така, че да стане модерен и важен фактор, можещ да спечели доверие, че е възможна алтернатива на ГЕРБ, че ще успее да се справи с управлението на държавата.

Кой може да има доверие в структура и лидер, които собствената си партия не могат да подредят?! Отсъствието на съвременна лява визия за тази партия няма как да се прикрие само с боричкания за кокала в БСП, с противопоставяне на едно поколение там с друго, с махленски сценки, с които занимават обществото. Всичко това е явна подмяна на стойности и ценности. Под купола на този цирк вече няма нищо интересно.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
10636 0

Свързани новини

Водещи новини