В зелените площи в Габрово са засадени 32 хиляди летни цветя

  • 14 юни 2019 12:49

  • 351
  • 2
В зелените площи в Габрово са засадени 32 хиляди летни цветя
© Община Габрово

В зелените площи в града са засадени 32 хиляди летни цветя от цъфтящите видове бегония, пламъче, канна, тагетис, сакъзчета. Листнодекоративните видове, които ще красят града, са сенецио, копривка, алтернатера.

Част от цветята са купени чрез обществена поръчка, а други са произведени и отгледани в оранжериите на общинското предприятие "Благоустрояване". Това съобщи Галина Витанова от общината.

Общината е започнала и реконструкцията на няколко обекта - обновява се градината на Шиваров мост, където е положена поливна система, монтирани са стълбове за парково осветление, зелените площи са насипани с почва и е засадена декоративна растителност. Настилката на детската площадка е подменена, заедно с дървените елементи на детските съоръжения. Предстои почистване на скулптурата и алеите, и поставяне на паркова мебел, информираха от общината.

Със средства от бюджета на общината се реконструира и зелената площ на изхода от Габрово за София. Скулптурната група е почистена, предстои изграждане на поливна система, полагане на художествено осветление, оформяне на терена и засаждане на декоративна растителност.

Поддържането на зелената система през летния период се изпълнява от няколко групи работници, които се грижат за косенето и зацветяването в терените на площ от 750 декара.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
351 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.14 | 12:58

1

Кога ще престане това хабене на парите на гражданите,и общините ще започнат да садят дървета?! Дърветата чистят въздуха,и са дълготрайни,а тези ккти се менят през месец ,два и това са излишни разходи. Освен това хората си гледат цеветя по балоните,дървета не могат да садят,а общините могат.

2019.06.14 | 13:41

2

В Габрово дървета бол, не е като да няма, поогледай се малко...

Добави коментар

Водещи новини