Проф. Кирил Топалов: Гоце Делчев винаги ясно е заявявал, че е българин

  • 13 юни 2019 08:03

  • 1009
  • 11
Проф. Кирил Топалов: Гоце Делчев винаги ясно е заявявал, че е българин
© Кадър - БТВ

Последното заседание на Комисията беше доста напрегнато. На предишните заседания постигнахме напредък по редица теми като цар Самуил, Св. Св Кирил и Методий. Темата за Гоце Делчев е много деликатна. Той ясно е заявил, че е българин. Ние работим с извори и ясно сме казали на колегите - Дайте ни извори, но не фалшиви и произведени след края на Втората световна война.

Това каза в сутрешния блок на БТВ проф. Кирил Топалов, член на съвместаната историческа комисия със Северна Македония. "В Северна Македония се опитват да наложат, че щом Гоце Делчев е роден в Кукуш той е македонец. Всичко това идва след края на Втората световна война и решенията на Коминтерна, които са диктувани от Сталин. Той не е харесвал България, защото редица съветски републики са искали да се казват Българска съветска република. Идеята на Сталин е била да изчезнат националните държави и да се създаде една обща голяма комунистическа държава. Сталин е искал да раздели България на три - Добруджа, Тракия и Македония. Най-голямото предателство е извършено от страна на Георги Димитров и Васил Коларов, които подкрепят това решение и са съгласни да разделят държавата си на три и да изтрият името ѝ. Теорията на македонизма се разработва в Сърбия. След Втората световна война всичко българско е премахвано в Македония от сърбите. Хората са пращани в лагери. А тук в България, хората са били бити и карани да се пишат македонци. Георги Димитров е бил готов да подари Пиринска Македония на новосформираната държава Македония. Нашата цел е техните историци да кажат истината. Този процес ще е труден, защото след Втората световна война са насложени много фалшиви твърдения", категоричен беше проф. Топалов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1009 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Гoцe Дeлчeв

2019.06.13 | 09:45

7

Ако слeзнам од нeбото пичкaта мaйчина седесарска ке ви eбaм, яc за Бyгария си го дадов животoт, а вие ке им лижeтe гaзoвите на амeричкитe кyчиня, мaрш во Бeлене кypви сo кypви сeдeсарски.

Рундьо Пумпала

2019.06.21 | 07:49

11

Смрад червена бегай си бързо в сибир и там остани безродник .

Истината прави човека свободен !

2019.06.14 | 18:21

10

Слава Богу, че външният министър най-сетне официално изрази многовековния мироглед на целокупния български народ ! Собствената история на народа на настоящата Република Северна Македония започва с конституиране от 3 май 1945 г. на "нов книжовен език и писменост" в изпълнение на политическо Югославско решение на АСНОМ от 1944 г.. Предишните му поколения са неразривна част от историята, духовността, самосъзнанието и културата на българския народ. Това е историческата истина, подкрепена от безброй факти и документи. Тя трябва най-сетне да заеме достойно място в тяхната образователна система, в която все още битува експонираната със задна дата "македонска история по социално-инженерингов Коминтерновски проект на Тито и Сталин”. Децата във Вардарска Македония трябва да знаят, че техните предци са се преборили за своя Българска Екзархия и за свои български църви и училища, в които да се използва единен български език и писменост и че тяхната воля за обща българска идентичност е била зачетена с ферман от турския султан, а след това потвърдена от всички Велики сили и препотвърдена от Сан Стефанския мирен договор. Децата във Вардарска Македония трябва също да знаят, че ВМОРО е създадена през 1893 г. в Солун като българска национално-революционна организация за освобождение на Македония и Одринска Тракия и че в нея вземат активно участие, както дейци, родени в българското землище извън пределите на новоосвободената Българска държава, така и такива, родени в нейните предели.

Ако Гоце види какъв седесарски бардак

2019.06.13 | 09:19

1

е България днес, щеше да се откаже от българския си етнос и да емигрира,

гх

2019.06.13 | 10:25

9

Ако Георги Николов Делчев беше жив, първо твоята куха кратуна щеше да отреже червен боклук. Твоите хора предадоха костите му на други червени боклуци...

коментар

2019.06.13 | 09:48

8

Много интересна позиция“
Сталин е искал страната ни да се раздели на Македония.Тракия и ,Мизия.
Така , че " уважаемият" професор къде живее настоящем ,в коя от трите ОБЛАСТИ.????
Някой можели да си представи , че нещо което Сталин е искал и да не го е получил???
Да не говорим , че България с от дрогата страна и нито САЩ и Англия биха имали нещо против.
Да е чувал за скандал между Сталин и Димитров в санаториума в който с "ЛЕКУВАЛИ" Димитров , описан от композитора Шостакович ???

Седесаро-минeтната власт

2019.06.13 | 09:29

6

предаде Македония и се отказа от Западните покрайнини, та й Добруджа даде на секс-господарите си да вадят шистов газ.

Нека макетата ни трошат паметниците,

2019.06.13 | 09:27

5

така ни се пада след като търпим вече 30г. седесарски валутни кypви да ни управляват и предават националите ни интереси.

Нали синята кекерица Захариева

2019.06.13 | 09:25

4

забрани смесената комисия по историческите ценности, какво повече има да се обсъжда, седесарското шимпанзе Желев призна ФИРОМ за чужда държава, а тъпите Тикви и тиквеси се отказаха от историческите ни паметници там, това е краят.

Българите се отрекоха

2019.06.13 | 09:21

3

от седесарска България и заминават в чужбина, та Гоце ще иска да е българин. 2.5 милиона са избягали или измрели от седесарския режим.

Рундьо Пумпала

2019.06.13 | 09:19

2

Нихната мама,смрад червена!!!Безродници да биеш собствения си народ в името на сърби и рушнаци?Това са кумунделите ,еничери !!!

Добави коментар

Водещи новини