София Прайд 1978

  • 12 юни 2019 16:30

  • 3192
  • 0
София Прайд 1978
©

Направи ми впечатление една неприятна новина: „В Стрелча е обявено бедствено положение“. Лоша работа, викам си, лоша…

Питейната вода е спряна и е негодна за пиене. В момента е необходимо да се изчака да намалее притока на вода, за да могат работниците да почистят. В противен случай тя ще ги отнесе. За кардиналното решение на проблема е необходима подмяна на довеждащия водопровод, който е на 72 ГОДИНИ. Неговата дължина е 7 километра, А ОБЩИНАТА НЕ РАЗПОЛАГА С НЕОБХОДИМИТЕ СРЕДСТВА“.

Вероятно името Стрелча ви се върти в главите, ама не можете да се сетите с какво точно го свързвахте…

Едно време имаше един кмет – Иван Евстатиев, член на национално движение „Русофили", който не се занимаваше с тъпотии, като водопроводи-модопроводи, ами го даваше на едро – вдигна паметник на съвеЦкия Маршал Жуков. Големичък един такъв, с голяяяям герб на СССР на него, сърп и чук – както си му е редът. 

После Евстатиев го вкараха в затвора за изнасилване. Както и да е. Мисълта ми е, че Стрелча има какво да я пази, да не я мислим. Тя е като Липецк един вид. Има си статуя на „светец“ да я пази.

Сега ще ви разкажа. 

А, докато не съм забравил: вчера си говоря тука с един съсед – дедо Добри (тоя дедо Добри е друг дедо Добри, не е оня дедо Добри), който е на 92 години и помни царско време. Та той май нещо ми се подиграваше и ме пита с една такава крива усмивка: „Като има толкова много русофили в България – ми вика старецът – защо сичките говорите само за нещата след 1917 г., а? То това си е да си не русофил, ами СССРофил или КГБфил направо…“, и ми се хили насреща. Викам: „Ей, старец, кат ти плеснем един, щи завъртим мустаците около ушите, бе! Какъв патриот си ти, бе!“ И тоя пак ми се хили. Както и да е, да ви кажа за Липецк сега:

В Липецк… това е град в Русия – та, в Липецк си имат статуя на светец – Владимир Илич Ленин. Всякакви чудесии прави и им пази града. В Стрелча – и те така! Само че на друг светец – Жуков. Ще се оправят в Стрелча, ми е мисълта, имат помощ свише. А, между другото – как се присетих да ви кажа – тоя същия – дедо Добри – веднъж ми разправяше, че комунистите били мразели Бога, Християнството, не вярвали и трепели народа, като ходи на църква, викали, че религията била опиум за народа (опиум – това е кат много силна ракия)… Аз му не вервам на тоя старец смотан, да ви кажа. Дърт е вече и изкукуригал. 

 

Другото, което исках да ви споделя е, че много ме дразнат джендерите. А те – нагли, та нагли – на парад излезнаха. Потърсих, начи, да видя какво е това джендер парад, гейове-мейове, тва-онва, за да съм така по-подготвен, като ги мразя, и ми излезе една снимка на другаря Живков и другаря Брежнев и… сà съм малко объркан. Ще ми трябва малко време да помисля. 

В „24 часа“ пък прочетох, че са арестували българин в Берлин, защото изнасилвал 8-годишната си дъщеря от няколко години. Майката знаела, но наредила на детето да си трае. Момичето обаче питало една приятелка това дали е нормално и на нея ли ѝ правят така вкъщи и историята стигнала до социалните, после арест, после майката припадала при ареста, тръшкала се, викала, че мъжът ѝ обещавал да спре, ма не спирал. Семейството има още две деца – по-малки. 

И сега – развръзката… и тука вече мирише на норвежци, джендери и друга сволач – и тия деца ги били взели под грижата на социалните! Е, тва е! Значи са били прави тия, дето викаха, че Стратегията за детето е направена да краде деца от семействата и да ги раздава на други. Ето, в Германия имат стратегия и какво – крадат български деца. Сега не се учудвайте, ако ги дадат тия деца на някой друг да ги гледа, вместо да ги върнат на традиционното българско семейство. И дедо Добри и по тоя въпрос се изказа – вика ми: „Видя ли бе, катил, тя Стратегията предвижда от ей такива боклуци да се вземат децата, а не от всички, бе!“ Аз ви казвам, тоя старец си го проси много сериозно. 

Аз си мисля – тоя българин поне не е джендер, нали? Начи не е толко виновен, нали? Защо ще му взимат децата, да не може да си ги гледа човекът? Развалят семейството, а не знаят колко е трудно за едно традиционно българско семейство тия дни. Тежко е. Особено за семейство с ценности. В крайна сметка – различни семейства, различни ценности, нали, важното е да са български и да са ИСТИНСКИ, ей тва е! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3192 0

Свързани новини

Водещи новини