За трета поредна година деца зарибиха водите на р. Бели Вит

  • 10 юни 2019 12:05

  • 255
  • 0
За трета поредна година деца зарибиха водите на р. Бели Вит
©

На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета поредна година се проведе Зелено училище за деца под мотото „Да върнем и опазим живота в реките”. Главен организатор на кампанията бяха членовете на сдружение ,,Балканка“ – София, в партньорство с Община Тетевен. Участие взеха близо 40 деца от Тетевен и София.

Събитието откри Иван Пандъков – председател на сдружение ,,Балканка“, като представи програмата за деня, проведе инструктаж и разказа за значимостта на река Бели Вит. На събитието присъстваха още представители от Община Тетевен, Национален парк ,,Централен Балкан“ и д-р Галя Бърдарска – председател на Bulgaria Water Partnership и член на Глобалното партньорство по водите за Централна и Източна Европа.

След като се сформираха няколко групи, включващи по един или няколко отговорника, деца и родители, денят премина през следните дейности: почистване бреговете и водите на река Бели Вит в избрани предварително участъци, зарибяване с балканска пъстърва и показване на технически риболовни умения.

Децата бяха удостоени с Грамоти и получиха тениски с логото на кампанията, множество образователни брошури и плакати. Зелено училище ,,Бели Вит“ се провежда за трета поредна година. Всяка година децата се включват в организираните дейности и се забавляват, както и научават полезна информация за обитателите на река Бели Вит и живота в нея.

Последвайте канала на

Novini.bg
255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини