Военнослужещи от Ямбол оказаха първа помощ на жена, пострадала в пътен инцидент

  • 04 юни 2019 18:35

  • 830
  • 1
Военнослужещи от Ямбол оказаха първа помощ на жена, пострадала в пътен инцидент
© Министерство на отбраната

Командирът на 42-ри механизиран батальон - Ямбол подполковник Ивайло Иванов поздрави днес, 4 юни, пред строя военнослужещите, които оказаха помощ на жена, пострадала при пътен инцидент, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Преди броени дни военнослужещи, пътуващи под ръководството на капитан Захарий Димитров, забелязват в участъка Стара Загора – Нова Загора лек автомобил, преобърнат извън пътното платно, с пострадала в него лежаща жена. Спират и след незабавна преценка на обстановката и подаване на сигнал за специализирана помощ до телефон 112, предприемат действия за оказване на първа долекарска помощ. В очакване на линейка, военният санитар редник Атанас Иванов установява, освен охлузвания по крайниците и лицето на пострадалата, и кървяща разкъсна контузна рана на коляното, която бързо обработва и налага с превръзка.

„Трябваше да реагираме адекватно и бързо. Раната на коляното на пострадалата кървеше силно, катастрофиралият автомобил беше в опасна близост до нея, извън пътя в канавката. Дори не се поколебахме, спряхме и действахме“, каза за случилото се на автомагистрала „Тракия” редник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол. „Медицинската чанта и наличните в нея консумативи бяха в ръцете ни. Нищо значимо не сме направили – дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни”, каза днес редник Иванов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
830 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги

2019.06.04 | 20:31

1

Браво на момчетата! Така се печели уважението на хората!

Добави коментар

Водещи новини