Военнослужещи от Бригадното командване участват в международното учение „Рlatinum Wolf - 2019” в Република Сърбия

  • 04 юни 2019 14:57

  • 279
  • 0
Военнослужещи от Бригадното командване участват в международното учение „Рlatinum Wolf - 2019” в Република Сърбия
© Министерство на отбраната

Военнослужещи от Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване взимат участие в международното съвместно учение „Platinum Wolf - 2019”, в Република Сърбия, полигон Буяновац - База Юг от 3 до 18 юни 2019 г.

Командир на българския взвод е капитан Мирослав Петров, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Освен българските и сръбските военнослужещи, участват и военнослужещи от САЩ, Великобритания, Босна и Херцеговина, Унгария, Румъния, Република Северна Македония, Италия и Словения.

Основните теми, по които се провежда учението, са: Тактики, техники и процедури в многонационални операции; несмъртоносни оръжия и мироопазващи операции. Участващите страни ще бъдат обучавани в действия и процедури за участие в многонационални операции в международна среда и в използването на несмъртоносни оръжия.

Сред целите на учението са да се развият умения и навици, необходими при планиране и провеждане на тактически действия при участие в стабилизиращи операции и операции по поддържане на мира и да се повиши оперативната съвместимост между участващите формирования. В резултат на учението се очаква повишаване на комуникацията между членовете на въоръжените сили на страните - партньори на тактическо ниво в съвместни операции за осигуряване на регионална стабилност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини