Мая Манолова: Повишенията на парното, тока и водата са необосновани и нечестни

  • 04 юни 2019 08:30

  • 3404
  • 10
© БНТ

Повишенията на парното, тока и водата са необосновани и нечестни за българските граждани. Освен това искам да припомня, че последните увеличения бяха през октомври миналата година. А цената на природния газ на международните пазари не се е увеличавала, така че няма причина да се вдигат цените и у нас. Това сподели в ефира на сутрешния блок на БНТ омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

,,Няма солидно обяснение за увеличението на цената на топлото, например. Продължава да намалява количеството произведена топлинна енергия, а цената в същото време се повишава. От предложението на КЕВР се вижда, че ремонтните дейности в размер на 9 милиона лева намаляват на около 5 милиона, защото планът за ремонтите дейности от миналата година не е изпълнен. На практика нито един от показателите на дружеството не се подобрява, а цената на услугата се вдига'', добави Манолова.

,,В България от години цената на тока не се определя пазарно, а държавно-регулирано. Основният регулатор на инфлация е КЕВР, а държавата нехае за стабилността на българските граждани'', посочи омбудсманът.

По отношение на идеята за безплатни детски градини Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на обяви, че се чувства доволна, че парламентарните групи повдигат тази тема.

,,Децата трябва да бъдат максимално обхванати, това е най-смислената инвестиция, както и  мярка срещу демографската криза. Това е най-смисленото, което може да направи държавата за младите семейства. Никой друг разход няма смисъл, колкото инвестицията в човешкия капитал. Нека да има достатъчно инвестиции в нови детски ясли и градини'', уточни тя.

Омбудсманът приветства и намерението на депутатите да преосмислят своето виждане върху диференцираната ставка върху книгите.

Последвайте канала на

Novini.bg
3404 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2019.06.04 | 11:43

10

АБСОЛЮТНО ВЯРНО

бай Симо

2019.06.04 | 10:59

9

Нагла и безскрупулна крадла е Манолова!!! Ще не рИвеше, когато Станишев и Орешарски му е-ба-ха мамата на народа?!

Българка

2019.06.04 | 10:15

8

Манолова,много добре знаеш причината за това увеличение. Стига си хвъляла прах в очите на хората,а ако спрете да мислите за вашите червени гърла а за народа(ама наистина)може да се постигне нещо. Държиш се наистина като червен миндил.

2019.06.04 | 10:04

7

shto bre manolova tezi povishenia da sa necestni naprotiv tova e blagodarnosta na prestapnicite za porednoto im izbirane ot glupcite.

2

2019.06.04 | 09:48

6

Да, цената на газа на международните пазари не се е увеличила, но Р. Овч. е сключил договор с Русия, който базира цените на газа за България на петрола и затова руснаците ни качват непрекъснато цената и затова КЕВР все искат увеличение. Един обудсман трябва да го знае това. За мен трябва да продължим да купуваме от американците или от където й да е газ, който е с над 20% по-евтин от руския и тогава, както каза Т. Петкова, ще искат намляване на цените на тока и топлото. Трябва и да се приватизират топлофикациите, които се използват от комунистите за източване и за фиктивни разходи, които са ценообразуващи. Манолова да си спомни Вальо Топлото, който чакаше Р. Овч. да го освободи и Нинова, за която има СРС как обработва следователката какви показания да иска от Топлото.

да

2019.06.04 | 09:06

1

Но до октомври "спящите" имат достатъчно време да поразсъждават на тези увеличения.

Пешо

2019.06.04 | 09:47

5

Дточно така, Октомври да изберем БСП-то, те тока няма да вдигат повече. Но по стара БСП традиция ще скапат икономиката на държавата. Като започнат да крадат и инфлацията скача, цените след нея а доходите като при ГЕРБ - същите. От двете злини ГЕРБ е по-малката. Поне пътища правят.

бкп в белене!

2019.06.04 | 09:37

4

а ти , другарко корумпирана, какво ще направиш за нас, за да не ни щавят така, зверски?!?!?!

наму

2019.06.04 | 09:22

3

О ,ще се стреснем и веднага ще гласуваме за БКП!,Няма да спя до тогава!И като дойдат двете каки и ДПС-то на власт тока ще стане 2 стотинки .

????

2019.06.04 | 09:06

2

E,и ?????????????????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини