Нивата на реките в област Враца са под критичните за преливане

  • 03 юни 2019 14:01

  • 166
  • 0
Нивата на реките в област Враца са под критичните за преливане
© Булфото/Архив

Нивата на реките в област Враца са значително под критичните за преливане и постоянно са под наблюдение, съобщиха от областната администрация.

Областният управител на Враца Малина Николова е разпоредила заради прогнозите за очаквани значителни количества дъжд реките и водоемите в областта да са под постоянно наблюдение. Актуална информация за тяхното състояние трябва да се предоставя на 2 часа в Областния съвет по сигурност, допълват в съобщението.

Днес предиобед нивото на река Скът при село Нивянин /община Борован/ е било 85 сантиметра, при критично ниво 340 сантиметра, при Бяла Слатина - 50 сантиметра, при критично ниво 400 сантиметра и в Мизия - 20 сантиметра, при критичен праг 290 сантиметра, посочват от областната администрация. Река Огоста при село Хайредин е била под критичните за преливане 200 сантиметра.

Състоянието на язовирите на територията на област Враца също се следи денонощно и досега няма данни за потенциална опасност за населението от преливане или други събития. Всички хидротехнически съоръжения имат свободни обеми за поемане на водни маси, уточняват в съобщението.

Снощи във Враца валя обилен дъжд, като количествата са достигнали до 35-40 литра на квадратен метър. Валежът е предизвикал повреда в сигнално-оповестителната система в града , като се задействала сирена в района на местната топлофикация, се посочва в съобщението на областната администрация. Повредата е отстранена от екип на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Враца.
 

Последвайте канала на

БТА
166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини