Мълнии подпалиха къща в Казанлък

  • 03 юни 2019 10:38

  • 487
  • 0
Мълнии подпалиха къща в Казанлък
©

Мълнии унищожиха покрив на къща в Казанлък, съобщи БНТ.

Инцидентът станал през нощта в неделя, когато над града се разразила силна гръмотевична буря. Семейството, живеещо в къщата, не е пострадало.

Две мълнии паднали над къщата на семейство Михайлови малко след 2 часа в неделя през нощта.

Вследствие на пожара, който предизвикали, напълно е унищожен покривът на сградата, а заради обилните дъждове домът им е наводнен, унищожена е и част от покъщнината им.

"Това се случи изведнъж, ние бяхме заспали", разказва Красимира Михайлова за преживелия ужас.

"В един момент замириса на нещо изгоряло, скочихме и видяхме, че гори цялата къща, таванът гори, явно бойлерът е гръмнал веднага. Нямаме електричество, тъмнина голяма, полицаите се отзоваха навреме, дойдоха момчетата навреме и казаха: "Веднага излизайте от къщата!", допълни собственичката.

Сега семейството е в безизходица. Няма къде да отиде, няма и средства да възстанови щетите. Хората недоумяват какво ще правят, тъй като домът им продължава да бъде под дъжда.

"Абсолютно няма да се оправим сами, ние имахме тука някакви малки спестявания, които вложихме в поддръжката на къщата с тенденция евентуално да продължим да я обитаваме, но при това положение, сме в цайт нот, нямаме просто кой да ни помогне. Сега разчитаме на Божията помощ", сподели съпругът Михаил Михайлов, с Красимира допълни:

"И на добри хора, да се отзоват, да ни помогнат със строителни материали, кой с каквото може, ще бъдем благодарни за да си възстановим покрива, да си възстановим щетите."

Веднага след призива на семейството реагираха строителни хипермаркети и фирми от Казанлък, а Община Казанлък ще поеме всички разходи по цялостното възстановяване на къщата и още днес ще настани семейството в общинско жилище.

Ще се постараем да ги обгрижим, така че да са на добро място, да са спокойни, да имат възможност. Наблизо е мястото, което ще ги настаним, да идват, да виждат, че работят строителите и в най-скоро време се надявам да имат покрив, заяви Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък.

Разчистването на къщата започна днес от служители на Община Казанлък, а строежът на покрива стартира утре.

Последвайте канала на

Novini.bg
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини