Погребението на алпиниста Иван Томов ще бъде на 9-и юни

  • 03 юни 2019 10:19

  • 1297
  • 0
Погребението на алпиниста Иван Томов ще бъде на 9-и юни
© Фейсбук

Погребението на Иван Томов, който загина при слизането от връх Лхотце, ще бъде на 9 юни в Русе, съобщи пред "Монитор" бащата на починалия  алпинист Юрий Томов.

Опелото ще започне в 12:00 часа в катедралния  храм "Света Троица", където русенци ще могат да си вземат последно сбогом с Иван. Погребението ще е в 13:00 часа в гробищния парк "Чародейка".

Тялото на Иван Томов ще пристигне в Русе днес. Погребението е дни по-късно, за да могат негови приятели от Великобритания и Русия, които искат да се поклонят пред тленните му останки, да организират пътуването си до Русе, обясни Юрий Томов.

В момента в непалската столица Катманду е приятелката на Иван – Янислава Георгиева, за да уреди документацията по освобождаването на тялото и по транспортирането му до България. Родителите на Иван – Юрий и Валентина, и сестра му Лиза изказват огромната си благодарност към хората, които са били съпричастни към болката им.

,,Искам да изкажа благодарност и към журналистите, които бяха не по-малко съпричастни в този труден за нас момент'', каза Томов.

35-годишният русенски алпинист загина на 17 май, след като покори връх Лхотце. За да се свали тялото на Иван от височина 7850 м, където смъртта го застигнала, родителите му организираха кампания за набиране на 70 000 долара, необходими за трудната и рискована акция. Цялата сума бе осигурена от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини