Пожарната в Пловдив е получила над 100 сигнала за наводнени сгради

  • 31 май 2019 21:39

  • 671
  • 0
Пожарната в Пловдив е получила над 100 сигнала за наводнени сгради
© Булфото (архив)

До момента в Пловдив са подадени над 100 сигнала за наводнени сгради, които се отработват от сили на ПБЗН, Общината и доброволци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Отработени са вече над 30 от тях. В помощ на пловдивските пожарникари са предислоцирани два екипа на РДПБЗН-Пазарджик с 6 мотопомпи и шестима служители. По специфична е ситуацията в Болница "Св. Каридат", където на място работят два екипа, като има усложнена обстановка поради избила водопроводна тръба. Болницата е с прекъснато електроснабдяване и са предприети мерки за обезопасяване и извеждане на пациенти. Екипи работят и в Онкодиспансера, подлеза на аптека "Марица", подлеза на Чифте баня, подлеза на Пловдивският университет - първо ниво на Мол "Галерия Плаза", има съобщения за закъсали автомобили по Кукленско шосе.

Около 14 часа в южната част на Пловдив падна краткотраен пороен дъжд, основно в кв. Кючук Париж. До 14:30 часа са получени 33 сигнала за наводнени обекти, от които по-характерни са за детските градини - "Вяра", "Мечта" и "Валентина", подлеза на централна гара и подлеза на улица Гладстон. Съобщено е за 22 случая на наводнени мазета в приземни етажи на жилищни и обществени сгради.

За ограничавана на наводнението са включени 9 екипа от службите на гр. Пловдив и Сектор СОД, допълнително е създадена организация за събиране на свободния от дежурство състав и съседни районни служби. Няма опасност за децата от детските градини, няма пострадали и бедстващи граждани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини