Потоп и градушка наводниха Пловдив

  • 31 май 2019 15:34

  • 6413
  • 5
Потоп и градушка наводниха Пловдив
17 91дни
© Булфото (архив)

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка, се изсипаха в Пловдив в продължение на 27 минути днес следобед. Заради голямото количество валежи много места в града са под вода, особено ниските точки. Въпреки, че шахтите бяха предварително почистени с оглед на синоптичните прогнози, те не успяха да поемат цялото количество вода.

Това съобщиха от общинската администрация в града. Екипите на ОП "Чистота“, ОП "ОКТ“ и други общински предприятия са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато елзахранване. Вече е възстановена работата на светофарните уредби на "Кукленско шосе" до "Практикер" и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на "Кукленско шосе" до "Рекорд".

Доброволците от ДФ "Пловдив 112“ са известени в готовност да реагират при необходимост. От администрацията призовават гражданите за търпение предвид усложнената ситуация. С предимство се обслужват обществените сгради – болници, детски заведения, добавят от общината.

Колекторът на бул. "Санкт Петербург" срещу бившето АОНСУ е аварирал вследствие на големите количества валежи, които все още се изсипват над Пловдив. На пътната артерия извира вода, вследствие на което асфалтовата настилка е подкопана.

Кметът на район "Тракия“ е на мястото. Екипите на ОП "Чистота“ непрекъснато почистват шахтите, но въпреки това преминаването е затруднено. Проведени са разговори с "ВиК“ още утре да бъде направен оглед на трасето, за да може по най-бързия начин да бъде отремонтиран повреденият участък.

"В момента целият състав на ОП "Чистота“ работи по пловдивските улици, утре отново цялото предприятие ще е на работа", заяви директорът Иван Стоянов, цитиран от plovdiv24.bg.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6413 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
йокин

2019.05.31 | 18:23

5

Ми то в тоя потоп,в филибето,не мое да се снима.

Ууууу

2019.05.31 | 17:00

4

При Герб е така

степан

2019.05.31 | 16:33

3

От както папата дойде не е спряла тази градушка нещо трябва да е объркал молитвите нека патриарха да направи една православна, че комай само тя ще хване декиш на нашта територия.

Иво

2019.05.31 | 16:17

2

Кво става с тая природа бе! И едно време имаше градушки, но чак всеки ден...........

2019.05.31 | 16:10

1

Снимката е от Бургас!

Добави коментар

Водещи новини