Перник посреща Международния ден на детето с богата програма

  • 31 май 2019 13:23

  • 239
  • 0
Перник посреща Международния ден на детето с богата програма
© Pixabay

Богата програма с вълшебства, музика, анимация и танци е подготвла община Перник за Деня на детето - 1-ви юни, съобщи общинският пресцентър.

Празничният ден за най-малките и тези, които все още се чувстват деца, ще започне в 10 часа и ще продължи до 14 часа пред Двореца на културата, при лошо време забавленията ще бъдат в културната институция. Малките жители на града ще имат възможност да гледат детска анимация, да се включат в арт работилница и атракциони. Празнични концерти, незабравими изживявания, както и много игри, също ще радват малките момиченца и момченца.

На 1-ви юни ще се проведе и ХХII Национален детско - юношески фестивал "Чичо Стоян" в пернишкото село Дивотино на открита сцена пред едноименното читалище, при лоши условия той също ще се пренесе в залата на сградата. В него ще се изявят на 600 деца и младежи от страната. Гости на събитието ще бъдат бесарабски българи -певци и танцов ансамбъл "Асорти" от село Горна Албота- Тараклийски район - Република Молдова. Официалното откриване е в 10:30 часа.

Последвайте канала на

БТА
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини