Владимир Кисьов: Борисов показа какво е да си силен лидер

  • 27 май 2019 10:46

  • 3083
  • 0
Владимир Кисьов: Борисов показа какво е да си силен лидер
© булфото/архив/

Коментар пред "Новини.бг."на Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден от СДС, основен преговарящ и за коалирането между ГЕРБ, съюзът, Гергьовден, и други десни формации, за резултатите от евровота. Кисьов е в СДС от има-няма 30-тина години и никога не го е напускал. Той е бил два пъти зам.-министър, главен преговарящ при присъединяването на България в ЕС, бивш председател на СОС, 12 години представлява България в Комитета на регионите към ЕС, директор на Европейския институт и т.н.. Както сам се шегува със себе си – женен е за европейската тематика.

Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден е категоричен, че изборната активност не е толкова малка, колкото се опитват да се оправдават с това от опозицията. Също, че вотът може да има два прочита - единият за резултатите вътре в нашата страна, а другият е за останалите държави, членуващи в голямото семейство на ЕС и тепърва анализаторите ще комунтират случилото се в неделя у нас.

"Ясно се видя, че БСП губи категорично изборите с доста голяма разлика между тях и ГЕРБ, не им се оправдаха напомпаните и от някои услужливи социолози първоначални очаквания. Социалистите провеждаха една махленска, негативна, злобна кампания и заслужено загубиха. Това се дължи на няколко причини, една от които е обединението вдясно на СДС и ГЕРБ, което даде допълнитена мобилизация на много симпатизанти от автентичната десница. Винаги съм казвал, че призива на ЕНП за обединяване на десните партии, ни подтикна да инициираме споразумението с ГЕРБ сега. Някои казват, че е трябвало да го направим по-рано, на предходни избори. Ето, че единението наистина даде по-добри резултати, надявам се това да помогне и за развитието на България. Пожелавам на доскорошните ни партньори в много гласувания преди от "Демократична България",също да имат успех. И занапред да проявяват повече далновидност, защото не може една коалиция да не е наясно към коя политическа група в ЕП ще се присъедини. Важна причина за победата на нашия съюз, е безспорната лидерска харизма на основателя и председател на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който показа какво означава да си силен водач. Накратко - както се казва, в тези евроизбори победиха усмивките над намръщените физиономии".

Какви ще са шансовете ни в самият ЕП занапред и какво добро ще допринесат за държавата и народа ни, според Кисьов, ще се решава в най-голямото семейство - на ЕНП: "Там ще се консолидират позициите на нашите избранници. В ЕП ще се водят сложни преговори между ЕНП, ПЕС, Алде за бъдещо по-нормално управление в Европа. Дай Боже всичко това да доведе до подобряване на живота на европейците. Жалко е обаче, че засега не се виждат визионерите за промените. Освен това, ЕК трябва да се институционализира, за да може по-лесно да се прокарват необходимите политики за бъдещото развитие на ЕС".

Според Владо Кисьов полезното изречение, с което би се обърнал към всички новоизбрани наши евродепутати е: "Бъдете единни в защитата на интересите на България, в контекста на бъдещето на Европа". Той смята, че "Европа на нациите" не може да гарантира в пълнота необходимостите на нашата държава, нито пък на останалите: "Когато се твърди, че Европа трябва да върви на една скорост, има опасност от изтъняване на разликите. Когато се говори за кохезионна политика, това е в пълен противовес на "Европа на нациите", защото, какво би станало, ако всяка нация държи на своето и не проявява никаква солидарност? Това би било пагубно и за България. Когато говорим за сигурност, за отбрана и обща политика по отношение на миграцията, ЕС има огромна роля. Свободата и демокрацията трябва да се бранят и отстояват всекиден, всеки час и всяка минута. България няма друг шанс освен да бъде в променящият се и по-силен Еврпейски съюз".

 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3083 0

Свързани новини

Водещи новини