Тръгна тържественото празнично шествие по повод 24 май

  • 24 май 2019 10:44

  • 600
  • 2
©

Започна тържественото празнично шествие по повод 24 май.

По маршрута му вървят десетки ученици и учители от различни училища, десетки мажоретни състави и фолклорни състави, музиканти. Сред официалните лица са президентът на България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле също ще се присъедини пред сградата на президентската институция към тържественото шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

От 11 часа балони с буквите от родната азбука ще бъдат пуснати в небето. Заради шествието ще има и промени в движението в столицата.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Честит празник на българската азбука, българи!

2019.05.24 | 11:08

2

Мамата им да иба на седесарските безродни, кaпути, доларовите кypви като Пешо Коня, дето искаше да минем на латиница за да се интегрираме "по-пълно" в ЕС.

2019.05.24 | 10:54

1

Алоооо робите какво празнувате бе?

Добави коментар

Водещи новини