Йорданка Фандъкова присъства на откриването на нова спортна площадка в 60 ОУ в кв. „Бенковски“

  • 22 май 2019 13:50

  • 474
  • 2
Йорданка Фандъкова присъства на откриването на нова спортна площадка в 60 ОУ в кв. „Бенковски“
© Столична община

Със спортен празник бе открито новото игрище в 60 основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Бенковски“. Игрището е с размери 45 на 25 метра, положена е изкуствена трева и е изградено осветление. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Инвестицията е на стойност 170 хиляди лева. Опуснати са още 70 хиляди за саниране на една от сградите на училището. Игрището е изградено по инициатива на гражданите и на районния кмет, които работиха в тясно сътрудничество за реализирането на проекта. Младежи от района дойдоха при мен заедно с кмета с идеята, подкрепих я и днес вече децата могат да се радват на новото спортно съоръжение. Това каза кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на спортния празник в училището.

Инвестициите в образованието са изключително важни, защото осигуряват по-добра среда за обучение и спорт на децата ни, подчерта столичният кмет Фандъкова. В момента се строят още 7 нови училищни сгради, като четири от тях се намират в малки населени места.

В село Негован в район „Нови Искър“, в с. Мрамор в район „Връбница“, кв. Симеоново във Витоша и в кв.Требич в район „Надежда“ изграждаме нови кабинети и физкултурни салони, посочи Фандъкова Предстои да започне работа по реконструкция и изграждане на още три училищни сгради в 30 училище в район „Връбница“ , 100 училище в район „Сердика“ и 28 училище в „Красна поляна.“

На събитието присъстваха зам.-кметът Ирина Савина и кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
474 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цицан

2019.05.22 | 13:59

1

Забатачи улиците сега е ред на училищата.

не виждам

2019.05.22 | 14:14

2

ГЕРБЕРАСТКИ ПЕЙКИ ПО 10 000 ЛЕВА - БРОЙКАТА . ЖАЛКО.

Добави коментар

Водещи новини