Доброволци пазят животните в Софийския зоопарк

  • 16 май 2019 16:44

  • 572
  • 1
Доброволци пазят животните в Софийския зоопарк
© Булфото (архив)

Софийският зоопарк продължава да набира доброволци, които в събота и неделя между 10.30 и 17.00 ч., да оказват съдействие на охраната и гледачите за предотвратяване на хранене на животните от посетителите.

Особена нужда от тях имат при мечките и сурикатите, напомнят от Столичната община.

Желаещите да се включат трябва да са навършили 18 г. Кандидат-доброволците могат да се свържат със Зоопарка на имейл: sofzooed@zoosofia.eu. От началото на кампанията, обявена на 10 април, са се регистрирали 24 доброволци.

Екипът на Екологичния център към Софийския зоопарк е провел срещи и инструктаж на всички доброволци, които по график дават дежурства в почивните дни, като всеки уикенд има от 1 до 5-има доброволци. Те получат фланелка и бадж, за да се легитимират и да се отличават от посетителите.

Доброволците споделят, че хората се вслушват в техните забележки и имат нужда от повече информация за правилата в Зоопарка. Всяко едно нарушение се регистрира от доброволците и се докладва на ръководството. Колкото повече посетители има, толкова повече нарушения се регистрират.

В резултат от инициативата ръководството на Зоопарка се надява да намалее броят на нарушенията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2019.05.17 | 02:18

1

Колкото повече посетители толкова повече нарушения... Българинът си е прост, ограничен и невеж от край време. Колко интелект се иска за да знаеш че не е хубаво да храниш животинките с боклуци или да ги дразниш и тормозиш. Интелект явно непосилен за Бай Ганьо.

Добави коментар

Водещи новини