РИОСВ и ученици почистиха устието на река Ропотамо

  • 14 май 2019 12:44

  • 208
  • 0
РИОСВ и ученици почистиха устието на река Ропотамо
© РИОСВ - Бургас

Служители от РИОСВ – Бургас, доброволци от химическия техникум „Н.Д. Зелинский“ и деца от читалище „Христо Ботев 1937“ почистиха района около устието на река Ропотамо. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ.

В акцията участваха директорът на инспекцията инж. Тонка Атанасова, секретарят на читалището Атанаска Желязова и експерти. За близо 4 часа ученици, учители и еколози напълниха 30 чувала с пластмаса, метални кутии, найлонови въжета, различни отпадъци, донесени от вятъра, вълните и хвърлени от нас, хората.

Инициативата по почистването е посветена на Международния ден на биологичното разнообразие. 

Денят на биологичното разнообразие се отбелязва на 22 май, а темата за 2019 г. е „Нашето биологично разнообразие, нашата храна, нашето здраве“. Темата акцентира върху многообразието, осигурено от нашите природни системи за човешко съществуване и благоденствие на Земята, като допринася за устойчиво развитие, смекчаване изменението на климата, адаптиране към климатичните промени, възстановяване на екосистемите, по-чиста вода и премахване на гладуването.

Мероприятията ще продължат с награждаването на победителите в националния конкурс "Моите приятели - котките", организиран от Община Бургас и Народно читалище "Христо Ботев 1937" в кв. "Победа", ул. "Кубрат" 7 на 15 май от 16.30 часа и в 12.00 часа на 20 май почистване двора на ОУ "Св. Климент Охридски" в кв. "Рудник" с презентация за пчелите по повод 20 май - Световния ден на пчелите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини