Общинският съвет в Генерал Тошево настоява за незабавно решаване на проблема със замърсената вода

  • 14 май 2019 10:08

  • 185
  • 0
Общинският съвет в Генерал Тошево настоява за незабавно решаване на проблема със замърсената вода
© Pixabay

Общинският съвет в Генерал Тошево настоява за незабавно решаване на проблема със замърсената с пестициди вода в квартал "Пастир". 

В периода от 25 април, когато се установи замърсяването и водоподаването бе спряно, до 13 май водопреносната мрежа на квартала е промивана няколко пъти като са вземани и проби за качеството на водата, се посочва в декларация на общинския съвет. Според общинските съветници след всички технически дейности, извършени от "ВиК" АД, последната проба е дала положителен резултат за качеството на водата.

"ВиК" и Регионалната здравна инспекция трябва да синхронизират действията си, проблемът да бъде приключен и водоподаването да бъде възстановено, за да не страдат жителите на квартала, заявяват от общинския съвет.

Органът на местната власт се обявява и в подкрепа на петицията на жителите на "Пастир" против продължаващото толкова дълго безводие.
Водопреносната мрежа в квартал "Пастир" бе замърсена при доливане на вода в цистерна с пестициди.

Поради ниското налягане се е получило засмукване на течността във водопровода, обясниха след инцидента от районната прокуратура в Генерал Тошево, която води разследване.

Последвайте канала на

БТА
185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини