КЗП ще оповести резултатите от проучването за двойния стандарт на храните в ЕС

  • 14 май 2019 07:14

  • 289
  • 0
КЗП ще оповести резултатите от проучването за двойния стандарт на храните в ЕС
© Pixabay

КЗП ще оповести резултатите от проведено проучване на пазара на храни и спиртни напитки и на големите им дистрибутори в Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на КЗП.

Анализът е извършен в рамките на развивания от Комисията за защита на потребителите проект във връзка с двойния стандарт при потребителските стоки.

На пресконференцията ще бъдат представени избраните продукти от определените в проекта продуктови групи стоки (храни и напитки), от които предстои да се закупят проби за извършването на анализ и съпоставка.

Ще бъдат обяснени принципите на подбор на продуктите, механизмът на вземане на пробите, методиката на самото изследване и оценката на съответствието в състава и сетивните свойства на храни от дадена марка, предлагана на различните пазари в Европейския съюз.

Пресконференцията ще се състои от 10.00 часа в зала „Витоша“ на хотел „Маринела”. Участие в нея ще вземат председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, Константин Райков, член на КЗП, Константин Арабаджиев, член на КЗП, както и представители на Българската агенция по безопасност на храните. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини