Министерството на образованието организира в Пловдив традиционния фолклорен фестивал "Нашите корени"

  • 11 май 2019 07:24

  • 421
  • 0
Министерството на образованието организира в Пловдив традиционния фолклорен фестивал "Нашите корени"
© Булфото/Архив

Българската асоциация на частните училища /БАЧУ/ и Министерството на образованието и науката организират съвместно 18-ия традиционен фолклорен фестивал-концерт "Нашите корени". По този начин ще бъде отбелязан Денят на Светите братя Кирил и Методий, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Във фестивала, който ще се състои днес в Пловдив, като продължение на инициативата на МОН "Розите на България" от миналата година, ще участват певчески, танцови и инструментални фолклорни състави и индивидуални изпълнители от частни детски градини и частни училища. Фестивалът е насочен към съхраняването на националната ни идентичност и на богатата българска култура и история.

Тази година домакин на фолклорното събитие ще е сцената на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив.

В концерта, който ще започне в 14.00 часа, ще участват 145 деца и ученици от частните училища и детски градини - членове на БАЧУ, организирани в певчески, танцови и инструментални фолклорни състави или индивидуални изпълнения. Участниците са разделени на три възрастови групи - от предучилищната възраст до гимназиалната степен, включително.

Миналата година фестивалът се състоя в рамките на инициативата на МОН "Розите на България" в Стара Загора, като голяма част от членовете на Асоциацията, които не участваха във фестивала, също се включиха в инициативата, припомнят от МОН.

Последвайте канала на

БТА
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини