Колко пък да е демократично хем да те боли, хем да те сърби?

  • 10 май 2019 16:30

  • 4882
  • 0
Колко пък да е демократично хем да те боли, хем да те сърби?
© архив

Новата ЦИК, избрана по изрично искане на БСП, се произнесе, че премиерът не нарушава предизборната кампания по никакъв начин. Това комисията направи пак по жалба на левицата, пригласяна от нейния президент Румен Радев. В една нормална демокрация държавният глава наистина би трябвало да не повтаря с удивителна точност тезите и аргументите на една от партиите, в случая БСП. Ама на нас кое ни е нормално, та и демокрацията?!

„ЦИК разгледа и обсъди сигнал, който постъпи онзи ден, във връзка с нарушение на предизборната кампания от страна на министър-председателя. ЦИК не установи нарушение”.

Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев по повод внесения от БСП сигнал до ЦИК, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г извършва нерегламентирана предизборна кампания. "Към момента не е постъпил и не е разглеждан сигнал от ГЕРБ за нарушение от страна на президента. Ако постъпи такъв, ще бъде разпределен и ЦИК ще се произнесе. Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между инситтуциите", се примоли още Андреев.

Преди два дни, на 8 май в жалбата до ЦИК левицата настоява да се санкционира министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване на правилата за предизборна агитация.

"Посредством своите изказвания, той цели да създаде негативно внушение в избирателите и неправилна преценка на обстоятелствата", се казва в текста. В жалбата си до СЕМ "БСП за България" иска да се сезира ЦИК, за да осъществят правомощията си и да санкционират министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване правилата за предизборна агитация. Левицата настоява и  да се издадат задължителни указания на доставчиците на медийни услуги за спазване на изискванията по Закона за радио и телевизия, тъй като в репортажи с негови изказвания няма изрично указание, че следва излъчване на платен или безплатен репортаж с агитационно съдържание. 

Е, днес новата ЦИК, създадена по искане точно на БСП се произнесе. В началото на февруари Ниновите социалисти внесоха проекторешение за избор на нов състав на комисията, с аргумента, че мандатът на предишния е изтекъл. ГЕРБ уйдиса на претенциите на най-голямата опозиционна партия и въпреки малкото време до евровота, се съгласи да изберат нови членове на комисията. Те бяха гласувани от парламента. И понеже идеята беше на социалистите, президентът Радев на 20 март издаде Указ 54 за назначението им.

Затова се чудя сега какви ли врели-некипели ще измислят хората отляво, за да продължат да недоволстват срещу този, който очевадно ги боде.

Ама така е в бг фасадната демокрация – може хем да те боли, хем да те сърби, хем да искаш душицата ти все да е в рая. Тук и обвинени за подкуп в особено голям размер или пране на пари, може без грам свян и притеснение да се кандидатират за евродепутатки. Дори да ги крепят и уж независими магистрати, шефове на уж независими съдилища, може. Мда.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4882 0

Водещи новини