Мобилни социални и здравни услуги на възрастни и хора с увреждания ще предоставя Община Търговище

  • 09 май 2019 14:51

  • 298
  • 0
Мобилни социални и здравни услуги на възрастни и хора с увреждания ще предоставя Община Търговище
© Pixabay

Мобилни социални и здравни услуги на възрастни и хора с увреждания ще предоставя Община Търговище. Кметът Дарин Димитров днес подписа договор с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на 313 797 лева безвъзмездна финансов помощ по проекта "Патронажна грижа" по ОП "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от администрацията му. 

Ще бъдат осигурени почасови мобилни здравни и социални услуги за 118 възрастни и хора с увреждания в общината, които имат затруднения със самообслужването и излизането от домовете си. Ще бъдат наети домашни помощници, медицински специалисти, рехабилитатори и психолог. Те ще оказват съдействие на потребителите при извършването на ежедневни битови дейности и ще осигуряват медицински грижи и рехабилитация в домовете им. Ще бъдат закупени и два автомобила, за да се придвижват екипите до адресите.

Предоставянето на услугите ще започне през есента на 2019 г. и ще продължи една година. 

Целта на проекта е да подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на възрастните и хората с увреждания, чрез осигуряване на здравно-социални услуги в домашна среда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини