Нощна тролейбусна линия ще бъде пусната експериментално в Русе

  • 07 май 2019 16:12

  • 279
  • 0
Нощна тролейбусна линия ще бъде пусната експериментално в Русе
© Булфото (архив)

Нощна тролейбусна линия ще бъде пусната от 10 май /петък/ в Русе. Тя ще свързва един от най-големите квартали в града - "Дружба", с централната част, с Централната ж.п. гара и автогара. Това съобщи заместник-кметът на Русе д-р Страхил Карапчански. 

Нощната тролейбусна линия ще работи експериментално в продължение на година. Тя ще се движи по два маршрута - от "Дружба 3" до Централна ж.п. гара през бул. "Цар Освободител", бул."Скобелев" и ул."Борисова" и обратно, и от завод "Бор" до "Дружба 3" през ул. "Николаевска", бул. "Скобелев", "Цар Освободител" и "Христо Ботев" и обратно. 
Цената на билета ще бъде като при дневните линии - 1 лев. 

Изпълнителният директор на общинското дружество "Общински транспорт Русе" Александър Георгиев коментира, че са взети необходимите мерки за сигурността на пътниците и шофьора през нощта срещу евентуални хулигански прояви.

Нощният тролейбус, който е специално брандиран, е част от проект "CIVITAS ECCENTRIC - иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове". Той се финансира по програма "Хоризонт 2020" и се изпълнява съвместно с градовете Мадрид, Мюнхен, Стокхолм и Турку.

Проектът в Русе предвижда изпълнението на комплекс от мерки, насочени към по-доброто управление на градската мобилност с цел осигуряването на по-безопасна и чиста среда за жителите и гостите на града.

Карапчански обясни, че след година, ако анализът покаже, че има интерес към нощната линия, тя ще бъде запазена. Той припомни, че в момента се изготвя и нова транспортна схема на града, тъй като сегашната е остаряла и не отговаря на потребностите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини