Християнството ми е много по-добро от Християнството ти

  • 07 май 2019 15:12

  • 2611
  • 0
Християнството ми е много по-добро от Християнството ти
© Facebook/ Вячеслав Дёмин

«Сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст!»
~ Екатерина Фурцева, 
министър на културата на СССР 


Да, в главата на комуниста няма логика, има само инстинкт за търсене на себеподобни, които да му кажат, че е прав. Логиката между „днес свириш джаз, а утре ще продадеш родината“ е прекрасен пример за това как можеш да облечеш в думи нещо, което човешките същества намират за абсурдно, но ти – комунистът – намираш за съвсем нормално, стига да ти обслужва интересите в този момент, в тази секунда (утре е друг ден, друго ще мислиш). 

„Искаме европейски доходи“, някак смешно заявиха от БСП по време на митинга си за Първи май. „Европейски доходи“…? Партията, която всячески върви срещу Европейския съюз и това, което днес е модерно да се мрази тук – европейските ценности. 

Иска „европейски доходи“, но не и европейски ценности. Логика? Не, благодаря! 

Малко нагло, може би, но така работи комунистът. Да се чуди човек защо на този български митинг, на тази българска партия, „патриотична“ партия, милееща за българските граждани, за българските интереси, та – защо се вееха руски (тоест чужди) знамена… 

А някой видя ли знаме на ЕС? Защото: „искаме европейски доходи“ никак не се връзва с евразийските трибагреници. Или се? Може би, кой знае? 

Както и да е. Мислех да не се занимавам с тази тема; някак ми се искаше да я пропусна, не защото не е „интересна“, а защото след толкова много повторения на действителността, започва да става банална и безинтересна. Но другарите и този път прескочиха границата с умението и грацията на Сергей Бубка. А и наближава 9 май и ще има още циркове и пропаганда всемирна. 

Но не само това е причината. Всъщност просто се сетих…: как те работят – колкото по-дълбоко те потапят в „блато“, колкото повече изкривяват действителността ти, колкото повече си играят с желанието ти да се противопоставиш, толкова по-апатичен ставаш. Така работят. Това е. Значи мълчанието е злато… за тях. За нас е катран.  
Да видим какво още ни спретнаха „сценаристите“ за тези няколко дни, обградени от празници, които ни предложиха краткотрайно окъсване от ежедневието: 

 

***

 

Много беше забавно да проследим „паралелното“ отразяване на случващото се около визитата на Папата

Изплашени до мозъка на костите си потребители сеят из социалните мрежи „предупреждения“, че Папата всъщност бил помолил България да „отвори сърцето си за бежанците“. И това нещо се разпространява все едно ни е помолил да приемем злите сили у нас, а не изтормозени хора, смачкани от живота и прокудени от войната в родината си. 

И ето с това видяхме каква е разликата между християните и псевдо-християните. Християните (колкото и малко да са останали от истинската „порода“ на тези хора) са отворили сърцата си и не съдят (за да не бъдат съдени, например; или защото вярата е любов, смирение, последователност в доверието, че Висшата сила те пази от злото и не си уязвим от него – все подробности, които за повечето „вярващи“ нямат никакво значение май). Не съм богослов, просто така съм чувал… Не че в учението и практиката е останало нещо общо, де. 

Мислите ли, че е добре една религия, базирана на това, което би трябвало да е любов и смирение, да е превърната в… ами нищо повече от подкрепа, като за футболен клуб? – Християнството ми е много по-добро от Християнството ти. Наш‘то е по-хубаво от ваш‘то, вие сте сектанти, нищо, че аз не разбирам нищо от религия, Християнство и т.н., но на мене са ми казвали, че само наш‘то е истинско. А мир, любов и тия глупости – хич не ми говори за тях – дедите ми с меч и огън са го бранили, а какво пише в Библията, не ме интересува, важно е какво пише в интернета. 

 

***

 

От друга страна (да започнем отзад напред), псевдо-християните не вярват наистина в Силата, която наричат свой Бог, съответно се страхуват от всеки повей на вятъра на промяната и, разбира се – са агресивни, в резултат на което. Чужденците са им чужди и вражески, различните не са от „техните“ и трябва да бъдат прочистени, но иначе на Великден палим свещи за опрощение, но пък, ако някой мине прекалено близо до нас и ни загаси пламъчето, ще му „разковем“ главата. Или поне ще го напсуваме здраво… за здраве, де. 

И ето тук – в услуга именно на псевдо-религията се намесват „силите“ на българската църква, пълна с агенти на ДС, която им казва следното: „Папата иска да обедини всички църкви, за да посрещне Антихриста“. 

Има едно странно отношение на „сценаристите“ към действителността в България, която на повечето сравнително нормални хора им лази по нервите. Вече. И тя е пренебрежението – никой вече не си прави труда да е оригинален или да се замисли за повече от 5 минути, преди да се опита да ни налее в главите „изобретението“ на фантазията си. 

Ето ви част от „изобретението“ (без редакторска намеса тук): „НЕ БЪДЕТЕ ГЛУПАЦИ- ПАПАТА ИДВА ЗАРАДИ СТРАНДЖА И КРИПТАТА С КАМЕННИЯ СЪНДЪК В ГРОБНИЦАТА НА БАСТЕТ, КЪДЕТО Е ПИСМОТО С ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ВЕРОЯТНО КРИСТАЛА НА АРГОНАВТИТЕ, КОЙТО УПРАВЛЯВА СВЕТА!
ЗАТОВА НАТОВЦИТЕ И ПЕНТАГОНА ОКУПИРАХА СТРАНДЖА“.

Има и още: 

„За Тракийския Конник на Древните Българи, превърнал се в Свети Георги на християнския свят!“

 

***

 

Очевидно всичко е наше – и Свети Георги, и историята на света… Колко жалко, че настоящето, а очевидно и бъдещето не са наши… Но пък цялата история е!

А македонците се дърпат и се опитват да докажат, че нямали нищо общо с нас… е, как – очевидно имаме общ произход някъде – ДНК-то на общата ни фантазия го доказва, даже ние имаме по-богата от тяхната, що се отнася до скалъпв… до описанието на историята, религията, произхода на видовете, а вероятно и на Вселената. 

Има и още… изкушавам се да го споделя, въпреки лекото разминаване със здравия разум:
„а явяването на Бог СебАзи / Явилия се в човешката душа, за да й даде сили и могъщество, се говори и в древнобългарската легенда за Херкулес. Херкулес е видоизмененото гръцко произношение на Древнобългарския герой КараКолАз (Този, който кара колата)“.

И още: 

„Ето защо Караколаз е бил наричан и Колада / Коледа. Според легендата за Караколаз (Херкулас), той е син на Могъщия Бог Отец Зевс (Гръцкото произношение на ДавАз / АзДавал - още едно от наименованията на Бога Ра на Древните българи, който е дал светлината на света)“…

Има ли нужда да продължаваме или и до тук ви е достатъчно да разберете, че България и българите стоят зад всичко в тая Вселена? 

И докато това е просто „творението“ на поредния трол, който иска да мразиш всичко външно и чуждо – точно както и едно време искаха да мразиш всичко външно и чуждо, но тогава го обличаха в дрехата на „Гнилото западнò влияние“, и сега е същото, но разчитат на повече „фентъзи“ елементи във филма… та, докато това е творението на поредния трол, виж какво измисли пловдивският митрополит Николай след вчерашната архиерейска света литургия: „Посещението на римския папа е политически акт, целта е да се обединят всички църкви около Рим и, когато дойде Антихристът, папата да го посрещне”, заяви митрополитът на Пловдив.

„От думите му стана ясно още, че той също подкрепя обединението в християнството, но не по предложения начин. „Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното”. Разбирай – ще се направим, че искаме обединението, но само и единствено, ако вие приемете всички наши условия, защото само ние сме прави. Иначе не искаме обединение. 

Тоест – според Николай, Папата не е „църковен човек“. Интересно е, че всичките му „колеги“ от БПЦ и синода, които са доносници с досиета, са „църковни хора“ и очевидно „достойни“. Но Папата не става. 

А да искаш обединение на миряните не е „църковно“. Но пък да искаш да се правиш на единствено прав никак… ама никак не е „политическо“, а? Както казахме – логика? Не, благодаря! 

Думите на Николай са: „Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни ПРИНУДИ за общо богослужение с него“. 

Е, оказа се, че Папата се е примирил отдавна с позоваването на древни (и вече незначителни) канони и не е настоявал за общо богослужение. Но нашите приятели от БПЦ, сляпо следващи повелята на „колегите“ си от руската църква, ще хвърлят в очите на последователите си всичко, включително и изброените по-горе… хмм, как да ги наречем… „доводи“. Никой не разбра кой се е опитвал да ги принуждава за каквото и да е. 

 

***

 

И докато сме на темата:

Не ми беше хрумвало, че комунистически агент ще се опита да гравитира около религията и ще пуска пропаганда и оттам. Забраняваха я, забраняваха я, беше опиум за народа, а сейчас? А сейчас се сетиха, че опиум за народа всъщност е много удобен инструмент. 

Ето на какво попада драгия читател из социалните медии, с повей от "Кораба майка":

 

 

За „другарите“ знаем, че не се свенят да менят позициите си от днес за утре. 

Но чак пък това… 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2611 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини