Румен Радев към папата: Вашето посещение е под надслов - "Мир на Земята". Този призив ще отекне в целия свят и то от българската столица

  • 05 май 2019 11:30

  • 7219
  • 38
© Министерски съвет

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на също посрещна Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, предаде репортер на Novini.bg.

Главата на Римокатолическата църква бе посрещнат с държавни почести и официална церемония от президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Българският държавен глава и Светият отец отдадоха почит към знамената на България и на Ватикана. Пред сградата на Президентството и строените гвардейци прозвучаха и химнът на България „Мила, Родино“ и Папският химн и марш, обявен за химн на Ватикана през 1949 г.

"Ваше Светейшество, Благодаря Ви, че приехте поканата ни. България и Ватикана са съюзници в борбата за един по-мирен, по-справедлив и по-човечен свят. Вашето посещение в нашата страна и в Северна Македония е доказателство, че в тази борба големи и малки страни и народи, а такива отдадени на хуманизма и на каузата за един по-мирен и по-добър свят", обърна се президентът към Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в началото на срещата на четири очи между двамата.

"Позволете ми най-сърдечно да приветствам Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март по случай неговото официално посещение в Република България", заяви президентът Радев по време на официалното си изявление пред представителите на българските власти, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.

"Ваше Светейшество, днес с най-топли чувства Ви посреща един открит и добросърдечен народ. Народът на една от най-старите християнски държави, приел Христовата вяра преди 12 века. Народ, преодолял всички предизвикателства, превратности и изпитания, благодарение на своите морални и духовни добродетели, на църквата и кирилицата, на вярата и знанието. Мотото на Вашето Апостолическо пътуване е „Мир на Земята“. Този призив ще отекне в целия свят и то от българската столица, която носи името на Божията Премъдрост. Нашата история е наситена с войни и страдания. Затова знаем цената на мира и знаем, че този мир е траен, само когато тържествуват хуманизмът и толерантността между различни религии, етноси и народи, защото българското общество не търпи расизъм и ксенофобия. Само на метри оттук съжителстват мирно от векове православен храм, джамия, католическа църква и синагога", каза още президентът.

"Във Вашето Великденско послание призовахте „да изграждаме мостове, а не стени”. Това е мисията на нашето време, защото стени се издигат лесно, но мостове се градят трудно. И ако в многовековните отношенията между България и Ватикана доминират добрата воля и взаимното уважение, заслугата е на „майсторите на мостове“. В базиликата „Санта Мария Маджоре” през ІХ век папа Адриан ІІ освети българските писмена. В базиликата „Сан Клементе” почива св. Константин-Кирил Философ. Това са свети места за всеки българин. Вече 44 г. епископът на Рим приема българска делегация на 24 май в знак на почит към Светите равноапостоли Кирил и Методий - първоучители на славянския свят и съпокровители на Европа. Българската писменост е вградена в основите на европейската и световна цивилизация и е стожер на нашата идентичност", продължи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

"Дълбоко в нашата родова памет са съхранени спомените за унията на цар Калоян с Римската църква, за битката при Варна през 1444 г., за застъпничеството на Римската курия за българите след жестокото потушаване на Априлското въстание през 1876 г., за медицинската помощ при последвалата Руско-турската освободителна война. Светъл е споменът от времената, когато Анджело Ронкали - папа Йоан ХХІІІ, наричан от някои „Българския папа“, пребивава десетилетие като Апостолически визитатор и делегат в София", заяви държавният глава.   

"Днес, когато омразата и ксенофобията се завръщат в Европа, ние си спомняме за великата мисия на Светите равноапостоли Кирил и Методий - да отстоят правото на всеки народ да слави Бога на своя език. Дълбокият смисъл на техния урок е, че езиковите и културни различия не са пречка народите да живеят в мир и да изповядват общи ценности. Ваше Светейшество, Вашето посещение в Република България е едно от най-значимите събития в нашата нова история, защото споделяме общи грижи и тревоги - грижата за опазването на мира и тревогите за съдбата на милиони човешки същества, захвърлени на произвол и обречени на преследване, унижение, бедност, робство, сегрегация и терор. Искреността и дълбокият емоционален заряд в нашите отношения ми дават увереност, че общата ни загриженост е основата, върху която хуманно мислещите хора могат заедно да постигнат своите общи, благородни стремежи за доброто на всички. Вашето посещение, Ваше Светейшество, е свидетелство за обичта Ви към българския народ и вярата в България за изграждането на един по-мирен, по-справедлив и по-човечен свят. Добре дошли в България, Ваше Светейшество", завърши президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.     

  

 

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7219 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
добре че го няма педала-джендър ПЛЮВНЮВЛИЕВ

2019.05.06 | 07:22

38

ЩЯХА ДА СЕ СРЕЩНАТ ДВА ПЕДАЛА-МАСОНИ. ЕДНИНИЯ УБИЕЦ НА ДЕЦА, А ДРУГИЯ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД..

2019.05.05 | 14:28

37

Бре много последователи и поклонници на СергЕй Антонов тука бре, много боклук и пияни комунделски олигофрени!

Наблюдател

2019.05.05 | 13:49

36

Личи си интелектът на президента! Оня, банкенският, разбра само ква била разликата между терористите и протокола.

Държавата на педерастията и педофилията Ватикана

2019.05.05 | 13:34

35

на гости на държавата на валутните американски седесарски кypви.

Папата замете секс-скандала на кардиналите

2019.05.05 | 13:32

34

с "Хора на момчетата" на Ватикана, защо ли?

ЦВИНОКИО НЮЗ

2019.05.05 | 13:31

33

САЙТА СЪС НАЙ ГАДНИТЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ-ПЕДАЛИ НА ГРОБАРСКАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА.

Папата - фашист, гост на седесаро-мутренската банд

2019.05.05 | 13:29

32

Ватикана е развъдник на шпиони, с бюджет като на NSA на САЩ. Без съмнение папата знае какви ги вършат в Банкя ЦЦ и ББ с румънски проститутки.

Папа Франци - съратник на Хорхе Рафаел Видела,

2019.05.05 | 13:27

31

седесарски кръволок - костовист, завзел властта с военен прврат, избил 100-ци хиляди аржентинци. Точно тоя седесарски развратник ли ще носи мир на земята.

Pапата възeбa седесарската власт

2019.05.05 | 13:20

27

като отправи молитва да ги прибeрe "царицата нeбeсна" - смъртта.

Поправка

2019.05.05 | 13:21

30

Папата, не ряпата, ряпа да ядат тиквите на изборите.

2019.05.05 | 13:21

29

СДС е БСП

Мир на земята ще има

2019.05.05 | 13:17

26

като сложим xyй в устата на СДС, до тогава ще е корупция, седесарски далавери, убийства, нарко-трафик и износ на момичета.

2019.05.05 | 13:20

28

СДС е БСП

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини