Бургаските съветници решават днес дали градът да бъде разделен на райони

  • 30 април 2019 10:13

  • 265
  • 0
 Бургаските съветници решават днес дали градът да бъде разделен на райони
© Булфото (архив)

Общинските съветници в Бургас днес на свое заседание ще решават дали градът да бъде разделен на райони. Точката за гласуване е внесена от кмета Димитър Николов в дневния ред на сесията, публикуван в интернет страницата на Общинския съвет.

Припомняме, че предложението идва от Местна гражданска инициатива за развитие на местната демокрация. За разделянето на Бургас на райони бяха събрани хиляди подписи. Местната гражданска инициатива поиска територията и наименованието на районите да съвпада със съществуващите шест Центъра за административни услуги /ЦАУ/ и да имат пряко избираеми кметове.

Сред другите точки от дневния ред на днешната общинска сесия са мерки, свързани с паркирането в жилищните комплекси "Лазур", близо до Морската градина и "Възраждане", близо до центъра. В двата комплекса местата за колите не достигат. В същото време фирмени автомобили нощуват на вътрешните алеи и паркинги, предназначени за живущите в тези райони. Очаква се днес съветниците да дадат решение на проблема.
Ще се обсъжда още прехвърлянето на имоти в собственост на общината в местността "Ченгене скеле" за изграждането на етнографски културно - туристически комплекс.

Последвайте канала на

БТА
265 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини