Петя Аврамова: Договорът за изграждането на новия учебен корпус на УНСС е сключен през 2016 г.

  • 25 април 2019 12:22

  • 389
  • 0
Петя Аврамова: Договорът за изграждането на новия учебен корпус на УНСС е сключен през 2016 г.
© Булфото (архив)

Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за национално и световно стопанство е сключен през 2016 г. и към момента сградата е изградена на груб строеж. Има спиране на изпълнението на строителството - с акт 10. Финансовата корекция, която е направена от Управляващия орган е в размер на 10 процента, и това от общата стойност на договора е около 450 000 лева. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, след като заедно с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и с министрите на финансите и на образованието Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 разгледаха строителството на новия корпус на УНСС.

Новият учебен корпус на УНСС е предвидено да се изгради с 4,5 милиона лева от ОП "Региони в растеж" и със съфинансиране от 7,5 милиона лева от Министерството на финансите чрез Министерството на образованието и науката - по 2,5 милиона лева са били предвидени за 2017, 2018 и 2019 г.

,,Всички нарушения, които ги е имало при изпълнението на целия инвестиционен процес, се следят стриктно и се налагат финансови корекции'', заяви министър Аврамова.

До момента договорът се изпълнява, съгласно условията, при които е сключен и 4,5 милиона лева от общата стойност на договора, който е за 11 милиона лева, са предоставени от ЕС, а останалата част е националния бюджет, обясни заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Тя добави, че е изграден корпусът на центъра, до груб строеж - до акт 14, предстои да бъдат изпълнени и оставащите дейности, за да се приключи успешно проектът. Той трябва да бъде финално разплатен - и със средствата от ЕС, и със средствата от националния бюджет, каза Николова.

,,Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други дейности, то те са изцяло негово решение'', заяви министър Аврамова, попитана дали средствата ще стигнат за изпълнението на проекта за учебния център на УНСС.

Последвайте канала на

БТА
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини