Депутати от ГЕРБ и кметове присъстваха на първата копка за рехабилитацията на пътя Дупница - Клисура - Самоков

  • 18 април 2019 13:09

  • 210
  • 0
Депутати от ГЕРБ и кметове присъстваха на първата копка за рехабилитацията на пътя Дупница - Клисура - Самоков
© ПП ГЕРБ

Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев, народните представители от ГЕРБ Радослава Чеканска, Станислав Иванов и Валентин Милушев присъстваха на символичната първа копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков.

Официалното събитие, което се състоя в Дупница, бе уважено също от кметовете на Дупница и Сапарева баня – инж. Методи Чимев и Калин Гелев, зам.-кмета Крум Милев, председателя на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов, председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и др.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова даде старт на рехабилитацията на 32,5 км. от второкласния път Дупница – Клисура – Самоков. "Пътят е малко повече от 32 км. и не бе ремонтиран повече от 30 години. За 15 месеца той ще бъде напълно готов", заяви Николова. Тя плисна менчето за късмет и спорна работа, а преди това отец Георги Паликарски отслужи водосвет за късмет в ремонтните дейности.

"Отдавна очаквахме този ремонт и се радвам, че най-накрая той ще бъде факт. Това трасе е много важно от стратегическа гледна точка за град Дупница, тъй като свързва важния коридор от ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“ и АМ „Тракия“. Дупница е на кръстопът и по обясними причини добрата инфраструктура ще окаже своето положително влияние както за местния бизнес, така също и за развитието на туризма в региона", заяви инж. Чимев, който благодари на правителството за отпуснатите средства за рехабилитацията на пътя.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Отсечката е разделена на два лота – 27 и 28.

Последвайте канала на

Novini.bg
210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини