Патриарх Неофит ще води празничната Света литургия за Цветница

  • 17 април 2019 16:42

  • 429
  • 0
Патриарх Неофит ще води празничната Света литургия за Цветница
© Булфото (архив)

Българската православна църква ще празнува на 21 април, неделя, големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница. В този ден патриарх Неофит ще оглави празничната Света литургия от 9.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Българската патриаршия. 

На Велика събота, на 27 април, вечерта от 23.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" празничното богослужение за Възкресение Христово ще бъде оглавено от патриарх Неофит. 

На Великден, на 28 април, от 11.00 часа на т.нар. Възкресение Христово патриарх Неофит ще оглави богослужението в митрополитската катедрала "Св. Великомъченица Неделя". 

От БПЦ приканват православните християни да вземат молитвено участие във всички тържествени богослужения, които ще са във всички дни през Страстната седмица и на Възкресение Христово. 

Страстната седмица /от славянската дума "страст" - страдание/ се нарича последната седмица преди Възкресение Христово. Тя е наречена така, защото е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на Спасителя: на Неговите страдания, кръстна смърт и погребение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини