Извозиха близо 150 тона отпадъци само от едно незаконно сметище между кюстендилски села

  • 17 април 2019 12:13

  • 314
  • 0
Извозиха близо 150 тона отпадъци само от едно незаконно сметище между кюстендилски села
© Булфото (архив)

Близо 150 тона отпадъци са извозени само от едно незаконно сметище между кюстендилските села Багренци и Граница по време на акция за почистване, която се състоя в събота, по инициатива на Общинския съвет в Кюстендил. Това отчете днес кметът на общината Петър Паунов. 

Над два тона отпадъци са били събрани под един от мостовете на реката в Кюстендил, след като районът е бил обитаван от клошари. 

В акцията по почистване тогава се включиха кметът Петър Паунов, общински съветници, много граждани. "Участвахме около сто души, но резултатът е като за много повече", похвали се днес Паунов. 

Предстои да бъде почистено и сметището между кюстендилските села Раждавица и Стенско. Паунов съобщи още, че предстои въвеждане на видеонаблюдение и на невралгичните места.

"Принудени сме да влезе в сила и сериозна санкционна политика, за съжаление ще прибегнем и до конфискация на превозни средства", каза Паунов.

Кметът благодари на участниците в инициативата и на представителите на етажна собственост, които също са участвали в акцията и допълни, че от тази събота започват щафетни мероприятия за почистване в по-малките населени места в общината.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини