Столичният зоопарк търси доброволци, които ще следят за нарушители

  • 13 април 2019 21:20

  • 456
  • 4
Столичният зоопарк търси доброволци, които ще следят за нарушители
©

Софийският зоопарк има нужда от доброволци в събота и неделя. Те ще помагат на гледачите на животни и ще следят за посетители нарушители.

Най-важното задържение на доброволците ще бъде да следят за нерегламентирано хранене на животните в зоопарка.

„Основно правило е, че посетителите не трябва да предлагат никаква храна на животните, тъй като те имат специфична диета – разясни Катя Зарева, еколог към столичната зоологическа градина, предаде БТВ.

"Много важно за здравето на животните е и количеството храна, което получават”.

Зарева добави, че посетителите всъщност не трябва да предлагат нищо на животните. Тя призова за спазване на правилата, защото иначе посетителите застрашават здравето и живота на животните.

До този момент 15 души са изразили желание да бъдат доброволци през почивните дни. Желаещите да се включат в инициативата могат да пишат на посочения имейл на сайта на Софийския зоопарк до понеделник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
456 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
някой

2019.04.13 | 21:43

1

Софийския зоопарк е най-долнопробното и тъжно място в което може да попадне едно диво животно. Мършави животни заринати в собствените си изпражнения не е най-подходящата картинка, която искам да покажа на детето си.

Иванка

2019.04.15 | 11:03

4

В софийския зоопарк, и въобще в зоологическите градини по света не се отлеждат диви животни! Такива попадат в зоопарковете, само и единствено ако са конфискувани и/или ранени и няма как да бъдат върнати в дивата природа. Препоръчвам Ви скоро да посетите Зоопарк София за да се убедите, че там няма "мършави животни заринати в собствените си изпражнения".........

L

2019.04.14 | 17:15

3

Много е важно да имаш"заДЪРжение".

2019.04.14 | 00:41

2

Ужас, доброволци ! Работата май, май върви на безплатен труд пак.

Добави коментар

Водещи новини