Нивата на реки и язовири в Ловешко се наблюдават постоянно, няма опасност от преливане

  • 13 април 2019 11:59

  • 588
  • 1
Нивата на реки и язовири в Ловешко се наблюдават постоянно, няма опасност от преливане
© Булфото (архив)

Няма опасност от преливане на реки и язовири в Ловешко, въпреки обилните валежи през последното денонощие в региона, които достигнаха почти 60 литра на кв. метър.

Това съобщи заместник-кметът на общината Даниел Колев, цитиран от БТА. Най-обилни са били валежите в Ловеч - 59,1 литра на кв. метър, съобщиха от хидрометеорологичната станция в града. В Луковит са измерени 38,5 литра на кв. метър, в Троян - 22,6, в Ябланица - 13,2, а в останалите райони на областта са били под 10 литра на кв. метър. Нивото на река Осъм в Ловеч се е покачило с 36 см и тази сутрин е 116 см, далеч под критичните стойности от 350 см. В Троян покачването на нивото на река Осъм и в Тетевен - на река Вит, е незначително.

Вече е възстановено движението по пътя Ловеч-Левски, който остана затворен през цялата нощ в участъка на изхода на Ловеч в района на жп прелеза, добави Колев. По думите му прелезът е бил наводнен от стичаща се от нивите вода, която вече се е оттекла. В момента продължава почистването и измиването на пътното платно. Имало е и аварирал тир, който вече е изтеглен. В общината няма бедстващи хора, наводнени къщи и населени места без ток и вода.

Няма опасност от преливане на реки и язовири. Нивата им се наблюдават постоянно и обемите са нормални, за да поемат количествата валежи, каза Колев. Общински служители, кметове и кметски наместници са извършили обходи и ще продължат до спиране на валежите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хасан Чинчири

2019.04.13 | 13:52

1

Как ще преливат, като язовира в село Александрово обл.Ловеч го взеха двама мародери Пламен Колчев и още един и за 4 месеца го съсипаха. Източиха го до 0 и изловиха всичката риба. Всякакви го бяха взимали, но като тези двамата не бяха идвали.

Добави коментар

Водещи новини