Болтове от жп линия хвърчат при всяко преминаване на влака

  • 11 април 2019 08:39

  • 841
  • 3
Болтове от жп линия хвърчат при всяко преминаване на влака
©

Опасна жп линия. Клип, излъчен в социалните мрежи, предизвика възмущението и притеснението на пътуващите по маршрута София-Варна.

Във видеото ясно се вижда как болтовете, държащи железопътната линия, са развинтени и хвърчат при всяко преминаване на влак край една от най-големите гари в страната - "Горна Оряховица".

Всяка една реброва подложка е хваната с по три тирфона. Не може да се извадят всичките тирфони. В ребровата подложка има други два, които не могат да се извадят с ръка. Вследствие на експлоатация може един тирфон да се извади. Скоростта е ограничена на 40 км/ч, а изваждането на един тирфон не нарушава сигурността на превозите, каза пред Нова телевизия инж. Йордан Райков от Железопътна секция "Горна Оряховица".

Райков обясни, че Националната компания "Железопътна инфраструктура" поставя на първо място безопасността на превозите. Според него предприетите мерки се изразяват в заменянето на липсващите тирфони. Имаме план за смяна на износените траверси, които ще сменим при по-хубаво време, тъй като сега мостът не предлага добри условия за работа, каза още той.

Инж. Йордан Райков добави, че гражданин не трябва да преминава по ревизионните пътеки, които обслужват моста. Не е притеснително, че може да се развие тирфон, тъй като се получава от вибрациите, атмосферните условия и изгниването впоследствие на експлоатация на дървените траверси, каза Райков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
841 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Опса

2019.04.11 | 09:17

3

Ми ще хвърчат разни работи, първо болтове, после влакове, то мангалите не плащат билети и ги возят безплатно, влаковете вече са мангалски превоз, така, че мангалите да си плащат билетите, та да им ремонтират влаковете

сакюз ми!

2019.04.11 | 09:14

2

колко милиарда потънаха в джобовете на гнусни крадливи чиновници за 30 години!?!?!??!?!??!?!/

РАЗПАД НА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ

2019.04.11 | 09:07

1

КОРУПЦИЯ ,КРАЖБИ ,ЛИПСВА ЕЛЕМЕНТАРНА СЪДЕБНА СПРАВЕДЛИВОСТ. НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ТОПИ СЪС УЖАСНИ ТЕМПОВЕ.ГЕНОЦИД.ТОВА Е ПЛАНЪТ РАН ЪТ НА ГОСПОДАРИТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ВЪВ ТЕРИТОРИЯТА ,ИЗПЪЛНЯВАН ОТ НАШАТА ШАЙКА.

Добави коментар

Водещи новини