Променят категоризацията на язовир "Дъбника" във Враца

  • 05 април 2019 15:30

  • 593
  • 0
Променят категоризацията на язовир "Дъбника" във Враца
©

Категоризацията на яз. "Дъбника" във Враца ще бъде променена от "Аквакултури" на "Любителски риболов". Това съобщи днес по време на парламентарния контрол министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в в отговор на въпрос, поставен от народния представител от ГЕРБ Красен Кръстев.

"Ясно е, че има разходи по язовира. Те са свързани с язовирната стена, но не смятам, че са толкова големи. Трябва да се има предвид, че когато има отдаване концесионерът или наемателят се грижи за аквакултурите, за да не остане водоемът без нужния ресурс за рибарите", заяви министър Порожанов. Той допълни, че е взел решение за промяна на статута на язовира и след разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Народният представител Красен Кръстев благодари за отговора и предаде на министър Порожанов подписка от името на няколко организации и 2423 подписа на граждани от областта с искане за промяната на статута на язовира.

"За пореден път правителството на Борисов и министрите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в и Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно показаха как се работи и как се взимат добри и правилни решения", каза Красен Кръстев.

Последвайте канала на

Novini.bg
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини