Д-р Канов: Защо в България всеки се произнася като истина от последна инстанция?*

  • 03 април 2019 14:54

  • 1234
  • 0
Д-р Канов: Защо в България всеки се произнася като истина от последна инстанция?*
© бтв

Д-р Любомир Канов е съучредител, заедно с бившия здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва и др., на новата партия КОД. Той е известен български психиатър и писател, дисидент, емигрант в САЩ. Автор e на книгите „Човекът кукувица“, „Парейдолии“, „Ходисей“, „Между двете хемисфери“, „Вселената според Гуидо“ и „Стрела от тръстика“. Негови творби са превеждани на английски, немски и чешки.

Д-р Любомир Канов коментира стила на изразяване на някои българи в медии и в социални мрежи на своята страница във Фейсбук.

Понеже се позаглеждам кое-как и за какво се пише в интернета и фейсбук, не мога да не се смайвам от броя на хората-българи, които пишат в един особено личностно-подигравателен стил за всякакви други участници в обмена на комуникации, които едва ли познават. Всъщност, стилът на писане е почти винаги нещо като сатирично осмиване с укори и нападки ad hominem с цел унизяване на другия и доста малко истински анализи или знания по темата. Цели се както изглежда, първо да се произнесеш като истина от последна инстанция по тема, която мислиш, че разбираш, даже преди да знаеш всички факти и, второ, да сравниш със земята всички останали. Що е тази привичка българска? Безмерна компетентност? Или малоумие?

*Заглавието е на редакцията

Последвайте канала на

Novini.bg
1234 0

Водещи новини