Г-н депутат, вярвате ли на жена си?

  • 31 март 2019 21:00

  • 5231
  • 0
Г-н депутат, вярвате ли на жена си?
© Pixabay

- Г-н Хадли, вярвате ли на жена си?
- О, това е забавно. Ще изглеждаш много смешно… без зъби. 
- Имам предвид, мислите ли, че би направила нещо зад гърба Ви?
- Т‘ва е! Мръдни се Мърт, тоя шиб**няк ще преживее инцидент.
- Защото, ако ѝ се доверявате, няма защо да не я оставите да задържи тези $35,000.
- Какво каза?
- $35,000.
- $35,000?
- Всичките.
- Всичките?
- Всяко пени. 
- Я, по-добре почни да звучиш логично. 

- Ако искате да задържите всичките пари, дайте ги на жена си. Данъчните разрешават еднократно дарение на съпруг или съпруга до $60 000. 

 

~ Из „Изкуплението Шоушенк“

 

Съвсем елементарно и съвсем на място обяснение от г-н Стивън Кинг, което иде да ни покаже, че „да имаш доверие на близък“ е явление съвсем не от вчера. 

Разбира се, някои имаме доверие на майките си, някои – на бащите си, трети – на любовниците си, но, като цяло – всички ние избираме да имаме доверие на някого. 

Беше ми любопитно да си спомня как президентът Радев през лятото на 2017 г. декларира собственост на ½ апартамент, който делеше с г-жа Радева, автомобил, среден клас, спестявания от 7200 лв. и… кредит от 30 000 лв. А аз си мислех, че съм зле. После се сетих, че някой някъде беше писал, че дрехите на първата дама стрували по 40 000 лв. Не ми излизат сметките, но ние нали живеем в страната на чудесата. 

*

Изненадваща беше и „появата“ на парите на г-н Пеевски, които се оказаха в… ако някой може да сметне в колко пъти повече от декларираното през годините преди това от него. Преди време започнахме със стар „Опел“ и „жълти стотинки“. Някои хора тогава казаха, че може би г-н Пеевски е имал „доверие на майка си“. Може би.

Разликата стана такава: 110 000 лв. спестени от ДПС-депутата, изведнъж се превърнаха в $4,8 млн., 210 000 евро и 7 млн. лв. инвестиции. 

А казват, че България не била страната на неограничените възможности. Други казаха: опитва се да си извади бизнеса на светло. „Защо ли има бизнес „на тъмно“?“, може би би бил интересен въпрос? Или не? Няма проблеми, стреляме на посоки, нищо не е важно. 

В България правим следното: хора от „дясното“, които се занимават с бизнес отпреди политиката, се обясняват защо имат пари, защото „така не е редно“ и „всички са маскари“. В същото време хората от „лявото“, които би трябвало да са социалисти (а ние всички знаем какво трябва да значи това, нали?), си имат червена партия от… милионери и приватизатори, станали такива по времето на десния Иван Костов. Съвсем се оплетох. 

Някои казват, че в България бродела една болест из висшите етажи. Дали? Казват, че депутати, висши банкери, политици от всякакъв калибър, общински съветници – се разболявали от липса на късмет, губят си парите, губят си дяловете във фирми, всичко изчезва и отива при съпруга, братовчед, приятел. Странна болест, нали?

Откъде ли е хрумнала на нашите? Да не би…? Русия и бившите републики се оказаха пълни с политици, губернатори, кметове, бедни, като църковни мишки, според данъчните им декларации, за разлика от… съпругите им, които се оказват около 300 пъти по-богати от тях. Като Гулсина Минниханова, която е именно 300 пъти по-богата от съпруга си, който е Рустам Минниханов – президентът на Татарстан. 

Да, да, ние вярваме. От любов е. $42 млн. за една година, които жената е спечелила от хотел – срещу… ами – абсолютно честната работа на Рустам, който се е родил с късмет и е намерил жена, която така се е влюбила в него, че не може да го изпусне от поглед. 

Някои казват, че и той се е „доверил“ на съпругата си, но никой не го е доказал, а, ако някой се е опитал, може би отдавна никой не го е виждал. 

От време на време хора си позволяват да говорят така и за българските политици. Казах „от време на време“ – никой не прекалява. 

Възникна наскоро един въпрос за състоянието на горките хора, които ни коват законите. Те толкова ли са зле, че нямат пукната стотинка в джоба си, карат стари коли, трето качество, заемите им са в десетки пъти повече от спестяванията? Или толкова много ни лъжат? 

Да, знаем го ганьовския манталитет от времето на соца – всички сме бедни, равни, но някои – по-равни… нищо особено – и аз съм като теб, но не ми заставай на пътя все пак. 

Защото, ако са толкова утрепани от живота – не съм сигурен, че ни трябват начело. А относно второто – с лъжите… цяла една отделна тема е това. 

- Какво каза?
- $35,000.
- $35,000?
- Всичките.
- Всичките?

Последвайте канала на

Александър Томов
5231 0

Свързани новини

Водещи новини