Кога жените спряха да целуват мъжете и това стана срамно и подсъдно?!

  • 29 март 2019 15:08

  • 4324
  • 0
Кога жените спряха да целуват мъжете и това стана срамно и подсъдно?!
© архив

Целувката комай вече не е израз на любов, радост и близост, а повод за насаждане на омраза и разделения. Пушилката, която се вдигна поради импулсивната целувка на боксьора Кубрат Пулев с американката, самонарекла се „Суши” освен, че яко смъди, доведе и до отнемането на лиценза на спортиста за щата Калифорния. Ама наистина ли светът толкова полудя и кога точно стана опасно мъжете и жените да се целуват?! Не, не искам да знам.

Някак ми е неприемливо, че точно отвъд Океана в страната на свободата, на сексуалната революция, се случват подобни истерии, които не подминаха и нашето балканско момче. Не смятам да вземам отношение по повод на съдебната сага, която се готвят да спретнат на Пулев. Нито пък по чисто спортната страна и травмите, които боксьрът ни ще понесе и има вероятност да са по-големи от една аркада.

Но като жена съм смаяна от поведението на някои свои себеподобни по биологичен вид. Вижте по горе емблематичната снимка на Алфред Айзенщад, публикувана на корицата на списание "Лайф" и превърнала се в един от най-запомнящите се мигове от края на Втората световна война. На този великолепен кадър моряк целува медицинска сестра на площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк по време на празненствата за края на Втората световна война. Над 7 десетилетия този фотос предизвиква само възхита и поражда любов, без комплексарски изцепки, че някой "застрашава" нечия половата принадлежнот. Наскоро медиите съобщиха, че героинята от него е починала...

Сравнете тази снимка – апотеоз на любовта и красотата, със снимките на „Суши” и сами си правете изводите. Ако искате пък изчакайте Пулеви да пуснат кадри от нощния купон, на който тя с радост се била отзовала, вероятно малко преди внезапно да осъзнае колко жестоко е обидена от спонтанната целувка на Кубрат, за която тя дори първоначално благодари?! Сещам се много естествени реакции при обида, но нито за миг не ми е минавало през ума, че когато човек е обиден, може да се хили и да благодари.

Кобрата вече отказва коментари по този нелеп случай, който ще се решава в съда. Пред Темида с вързаните очи „Суши” ще бъде представлявана от нахъсана американска адвокатка. Близки на Пулев съобщиха, че негов защитник щял да е адвокатът на Майк ТайсънМайк Тайсън Майкъл Джералд Тайсън (на английски: Michael Gerald Tyson) (известен също като Майкъл Надул Азиз) е. Как ще протече и приключи „Процесът срещу целувката”  - предстои да видим.

Междувременно обаче току- виж, че някоя ярка представителка на същинската международна журналистика реши да заведе дело срещу „Суши” и нейни посестрими за сериозно увреждане на устоите, достойнството и обективността на журналистиката. Защото, извинете, ама някак ми идва в повече разни сушита да съсипват  професията, която някои сме си избирали с вяра и надежди да правим добрини за хората, за обществото, за света.

Колкото до целувките – не следвайте яловият път на сушитата, а примерно на Жени като кинолегендата Марлене Дитрих – Синият ангел, който е целувал мъже като Жан Габен, Ерих-Мария Ремарк, Ърнест Хемингуей, Дж. Ф. Кенеди, Джордж Бърнард Шоу, Джон Уейн, Орсън Уелс, Хъмфри Богарт, Кърк Дъглас и съветва: „Не харчете напразно целувките, но не ги и бройте!”

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4324 0

Водещи новини