Петя Аврамова: Търси се вариант за по-бързо възлагане на укрепването на свлачището при Тикале

  • 26 март 2019 19:33

  • 399
  • 0
Петя Аврамова: Търси се вариант за по-бързо възлагане на укрепването на свлачището при Тикале
© Булфото (архив)

Обмисля се вариант за съкращаване на сроковете за проектиране и за строителство относно трайното укрепване на свлачището при Тикале, което затруднява движението по пътя Смолян-Мадан.

Това обясни пред журналисти в Смолян министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, цитирана от БТА. Според нея се търси вариант, с който да се направи по-бързо възлагането на строителните дейности по окончателното укрепване на свлачището. Министър Аврамова участва в Смолян в граждански диалог на тема регионално развитие. Форумът е част от платформата за граждански диалог "Европа в нашия дом". Относно свлачището при Тикале, регионалният министър уточни, че вече има стартиране на проектантски дейности по трайното му укрепване. Според Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно един от вариантите за укрепване е чрез т.нар. джоб - стени, с които да бъде овладяно изцяло свлачището.

Европа е всеки ден в нашия дом, всички ежеднeвно виждаме резултатите от европейската солидарност, от кохезията, заяви министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Според нея чрез европейската солидарност имаме възможност да направим нашите градове по-хубави, да обновим пътищата. Общо 23 второкласни и третокласни пътища с дължина 360 км се рехабилитират с проекти по Оперативна програма "Региони в растеж", посочи министърът. Вече са въведени в експлоатация 6 от тези пътища, а до края на 2019 г. се очаква да приключи рехабилитацията на 14 участъка с дължина 208 км на стойност 184 млн. лв. Няколко от тези проекта са в област Смолян, сред тях е рехабилитацията на 21 км от трасето Михалково- Смолян. Предстои рехабилитация на 27 км от пътя Смолян- Стойките - Широка лъка.

Проектът с индикативна стойност 23 млн. лв. е във фаза тръжна процедура и предстои отваряне на ценовите оферти. Изработва се прединвестиционно проучване относно идеята за изграждане на 3-та лента в участък от пътя Асеновград- Смолян, бе посочено на срещата. Проучването има за цел да определи участъците, в които може да се изгради 3-та лента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини