Български полицаи и магистрати са отличени с награда "Джовани Фалконе"

  • 26 март 2019 18:43

  • 628
  • 0
Български полицаи и магистрати са отличени с награда "Джовани Фалконе"
© МВР

Български полицаи и магистрати са отличени за поредна година с награда "Джовани Фалконе", съобщиха от пресцентъра на МВР. 

За постижения в борбата с трафика и разпространението на наркотици с наградата са удостоени 33-ма полицейски служители, прокурори, съдии и следователи.

Инициативата е на Общинския съвет за наркотични вещества в Благоевград и е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. С дейността си те дават пример за добросъвестно изпълнение на служебните задължения, а превенцията на престъпността с наркотични вещества е сред приоритетите в ежедневната им работа. 

"Искам да Ви поздравя от името на министъра на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и да изкажа неговата огромна благодарност към ръководството на Община Благоевград и към посланика на Италия Стефано Балди за инициативата, която се провежда за 10-ти път", е заявил в приветствието си зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той е изразил убеденост, че когато всички институции работят заедно в екип, успехът е неминуем.

Заместник-министърът, заедно с комисар Явор Колев - н-к отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП, са присъствали на официалната церемония по награждаването на отличените магистрати и полицаи в конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Той е отбелязал, че делото на магистрата и неговият пример отдавна са надхвърлили границите на Италия и България и са станали своеобразен символ за тези, които се борят против корупцията, разпространението на наркотици и въобще против престъпността във всичките й сфери. 

Наградите на номинираните е връчил италианският посланик Стефано Балди в присъствието на Ерик Леонмарк - генерален секретар на европейските градове срещу наркотиците. По думите му международното сътрудничество в борбата срещу тероризма и разпространението на наркотичните вещества е изключително важно. Стефано Балди е изказал специална благодарност на зам.-министър Стефан Балабанов за присъствието му на събитието. 

"Това събитие за нас всеки път е начин да си припомним за делото и заслугите на Джовани Фалконе, който е един пример за нас. В този ден чрез него си припомняме и че борбата, която водим срещу престъпността, не е единична - тя е обща, тя ни обединява. Затова е много важно и международното сътрудничество, което осъществяваме в борбата срещу тероризма и разпространението на наркотичните вещества", е заявил още посланикът на Италия у нас. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини