21 акта са съставени за поставяне на рекламни съобщения върху дървета, улични стълбове, сгради и други в Бургас

  • 21 март 2019 14:17

  • 404
  • 5
21 акта са съставени за поставяне на рекламни съобщения върху дървета, улични стълбове, сгради и други в Бургас
© Община Бургас

21 акта са съставени от началото на годината за поставяне на рекламни съобщения за различен вид събития, услуги и стоки върху дървета, улични стълбове, сгради, ел. табла, огради и др. нерегламентирани места на територията на община Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Последният задържан нарушител е хванат преди ден, в момент на разлепване на съобщения за ремонти, от служителите на дирекция „Управление на кризи, обществен ред и сигурност". Общинските инспектори са премахнали 150 броя от същите листовки, поставени от лицето на нерегламентирани места по улиците „Александровска“, „Македония“ и „Цар Симеон I“. За нарушението му е съставен акт в общ размер от 7500 лв.

Най-честите нарушения са свързани с лепене на съобщения и листовки за ремонт на покриви, изкупуване на стари вещи и теглене на кредити, а обичайните места са централните булеварди и улици на града - „Александровска“, „Алеко Богориди“, „Христо Ботев“, „Фердинандова“, „Княз Борис I“ и др.

Нарушителите са предимно лица, живеещи в съседни на Бургас общини, като Средец, Ямбол, дори от Самоков и др., които търсят препитание в морския град.

Глобата за поставяне на външна реклама на нерегламентираните за това места, според Наредбата за рекламната информационна дейност на територията на община Бургас, е в размер на 50 лв. за всеки поставен плакат, афиш, листовка или друг информационен елемент.

Добрата новина е, че ръстът на тези нарушения в Бургас намалява. За 2018 г. броят им е едва 44, докато през годините назад е видимо по-голям: за 2017 г. са 75, 2016 г. - 117, а 2015 г. - 223. Съставените актове също показват положителна тенденция - за 2018 г. са в размер на 34 150 лв., а за 2017 г. - 81 750 лв.

Гражданите, които станат свидетели на подобни нарушения, могат да сигнализират веднага на дежурния телефон в Община Бургас - 056 841 560, за да могат инспекторите да реагират своевременно.

Общинска администрация призовава още веднъж всички, които искат да поставят подобни съобщения, да ползват регламентираните за тази цел места, като афишни колонки и информационни табла. Такива има поставени на ул. "Фердинандова", "Христо Ботев", "Княз Борис I" и др.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
404 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
не ми е ясно

2019.03.21 | 18:13

5

Не ми е ясно, толкова ли е трудно, за 30 години да се асфалтират всички улици и да се направят всички тротоари?
Не искам да чувам'' няма пари'', че като гледам качеството на което и да е строителство, по колко пъти се ремонтира всяко нещо и се пла/а по два-три пъти, не е чудно, че няма пари. Явно плащаме за нещо пъти повече отколкото би струвало в Германия, например, но пък тези които го правят, си нямат и идея, как се прави това.

Мако са.

2019.03.21 | 17:29

1

Малко са.

Трябва да спрът всички коитто си лепян някакви неща, от реклами и листовки до некролози.
Този град не стига че е презастроен и мръсен, и навсякъде виждам такива глупости, като :''Само на 19 май изкупувам коса.'' И така всеки месец.

Хората трябва да се научат, че улиците и другите обществени места са...-обществени. Не частни.
Можем да го направим истинска туристическа дестинация, не някаква кочина известна с анцузи с три ленти.

някой с мнение

2019.03.21 | 18:07

4

Пак намери за какво да се заядеш?
Всичко друго ли е наред: политиката, социалните, престъпноста, корупцията, архитекрурата, чистотата в тази страна, че най-големият проблем, който немери е правописна грешка?
Казано е: всеки народ си заслужава управляващите.
И още е казано: всеки роб си заслужава съдбата.

ох,

2019.03.21 | 17:44

3

само не спрЪт... Иначе е супер!!!

2019.03.21 | 17:42

2

Явно, има начин. Хайде и София да го направи. НО ДА ЗАПОЧНЕ С ПРЕМАХВАНЕТО НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ ОТ УЛИЧНИТЕ СТЪЛБОВЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини