Каракачанов: България се стреми да изпълнява ангажиментите си към НАТО

  • 20 март 2019 20:11

  • 756
  • 3
Каракачанов: България се стреми да изпълнява ангажиментите си към НАТО
© Министерство на отбраната

След броени дни се навършват 15 години от присъединяването на Република България в НАТО. През тези 15 години България се стреми не само да бъде добър член на НАТО, но и чрез модернизация и подготовка на своите въоръжени сили да бъде фактор, който при необходимост да може да изпълни своите задължения както по Конституция, така и като ангажименти към нашите съюзници. Това обяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността днес, 20 март, на откриването на фотоизложбата, посветена на тази годишнина.

Изложбата "15 години България в НАТО" е организирана от Министерството на отбраната. До 1-ви април 2019 г. тя ще бъде разположена пред Паметника на войнишкия лъв - част от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, в градината при Националния дворец на културата в София. В изложбата са представени над 60 фотографии, които са символичен разказ за подготовката на българските военнослужещи за участие в мисии и операции на НАТО, за техния стремеж към усъвършенстване на бойните способности по време на съвместни тренировки с военни формирования от въоръжените сили на страните-членки на съюза.

Министър Каракачанов отбеляза, че с откриването на изложбата започват проявите, свързани с честването на 70-ата годишнина от учредяването на Организацията на Северноатлантическия договор и 15-ата годишнина от присъединяването на нашата страна към алианса. Той благодари на фотографа на Министерството на отбраната Вяра Йовева, която със своето творчество популяризира дейността на Българската армия и показва живота на българските войници, сержанти и офицери и ѝ пожела нови успехи.

Пред журналисти министърът на отбраната посочи, че през изминалите 15 години предизвикателствата пред сигурността са се увеличили. Той посочи като примери войната в Ирак, последвалата Арабска пролет, войната в Сирия, ескалирането на конфликта между турското правителство и кюрдите в Турция, напрежението в Черноморския регион и ескалирането на ислямския тероризъм, в резултат на което бяха извършени десетки атентати в Европа, отнели живота на множество мирни граждани.

,,Преди 15 години никой не си е представял, че НАТО ще разработва стратегии за справяне с нелегалната миграция и за борбата с тероризма'', каза министър Каракачанов и отбеляза, че повишаването на разходите за отбрана е в отговор на увеличените предизвикателства пред сигурността.

Той припомни предприетите от правителството мерки за възстановяване на боеспособността на армията, които включват модернизация, възстановяване и ремонт на военната техника, повишаването на заплатите на военнослужещите и решаване на натрупаните с години проблеми.

,,Надявам се и в бъдеще правителството да намира за необходимо да удовлетворява изискванията на армията и започнатото през 2017 г. да продължава и през следващите години с ускорени темпове'', каза в заключение министър Каракачанов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
756 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баце

2019.03.20 | 23:30

3

Цао цао патийно комунистическо ченге. Ще видиш парламент само с манипулирани избори - сефте а?.

2019.03.20 | 21:56

2

Брейййй значи НАТО е по важно от Българите

АЗ от народа

2019.03.20 | 20:26

1

В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ? 
КОЙ ЖИВЕЕ ТАМ? 
КАКТО СИ ПОДРЕДИШ ДОМА ТАКА ЩЕ ЖИВЕЕШ. 
САМО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ.
КАКВО ЩЕ ОСТАВИШ НА ДЕЦАТА СИ? 
РАЗРУХА. 
В СРАВНЕНИЕ С ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ,ДАНИЯ,ЧЕХИЯ,ИСПАНИЯ И ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА ЕВРОПА НИЕ СМЕ ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА НОРМАЛЕН НАРОД.
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТОВА В КАКВА КОЧИНА ЖИВЕЕ.
ЗАТОВА 3 МИЛ. ДУШИ СЕ ЕВАКУИРАХА,ПИСНА ИМ ДА ИЗИСКВАТ ОТ СВИНЕТЕ ДА СТАНАТ ХОРА.
ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТЕ КРАДЪТ НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И НАГЛО И ПАК НЕ ТИ ПУКА,НЕХАЕШ.
ТОВА Е МИНАЛОТО НА ТВОЙТЕ РОДИТЕЛИ .ТВОЕТО НАСТОЯЩЕ. БЪДЕЩЕТО НА ТВОЙТЕ ДЕЦА.
НЕХАЕШ, ПОТЪНАЛ В БЕЗРАЗЛИЧИЕ.
ГЕРМАНЦИ,ФРАНЦУЗИ,БЕЛГИЙЦИ И ПРОЧИЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ НИКОГА ДА ТИ ОПРАВЯТ ТВОЯТА ДЪРЖАВА.
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ САМО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ БЪЛГАРИНО В КАКВА ДЪРЖАВА ЩЕ ЖИВЕЕШ.
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ И ПАРТИЯ 
" ВЪЗРАЖДАНЕ " .
ГЛЕДАЙТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
И РАСПРОСТРЯНЯВАЙТЕ.

Добави коментар

Водещи новини