Утре е последният работен ден за сайта Novini.bg?

  • 19 март 2019 15:42

  • 13639
  • 0
Утре е последният работен ден за сайта Novini.bg?
© Pixabay

Заради стряскащата новина, че утре ни е последният работен ден, всички колеги в сайта Novini.bg днес се прощаваме едни с други; настроението е минорно; и макар дългото ни приятелство и отдаденост към професията, пътищата ни изглежда, по всяка вероятност, се разделят. 

Ето какво получихме в служебния messenger: 

Изглежда г-н Петков е преценил, че, като един истински балканец, е прокурор, съдия, екзекутор и сеирджия и, разбира се, заплахата му е крайна инстанция. От непотвърдена информация разбрахме също така, че малко по-късно през деня, след като ни закрие, г-н Петков ще замине за Близкия Изток, където да реши дългогодишния въоръжен конфликт, след което пък ще ръководи помирителна Кръгла маса с участието на представители на ГЕРБ, БСП, Световния мир и Мис Свят. 

***

Разбирате, че това съвсем не е единственият „бисер“ в messenger кутията ни и съвсем не е изключение, а по-скоро е правило. Заплахите са ежедневие, защото, както знаете, БГ знаещите и можещите са най-знаещите и можещи в света и много се дразнят на некви селяци, кат нас например, дето не знаят нищо за тоя свят. 

Хората са умни, високо образовани и интелигентни и винаги имат какво да кажат. Ето:

 

Така е! Вярно е! Присъединяваме се и ние. Даже добавяме: „Това са плодовете (очевидно и зеленчуците) на всички учителки по български и литература! У-у-у, долу, долу! Оставка!

***

Отваряме си значи кутията и ни се нахвърля веднага една госпожа, която изглежда е възмутена от нас. 

 

 

Става ни неудобно. От тези две изречения направо всичко ни става ясно – и от коя новина е възмутена госпожата, и каква всъщност е истинската истина, въобще всичко ни се изяснява и влизаме да видим тази сериозна жена, щом не вярва на нашите „предположения“, на какво вярва. 

Отваряме профила ѝ и…


Мда… също така лимонът и содата, не само преборват рака, но! помагат за разхлабване на ръждясали болтове, развалят черна магия и трупат точки пред всички богове! Такае! Вярное!

И... Честито! Разбира се, под този пост, някак естествено, се е подредил един чистосърдечен човечец, толкова впечатлен от високия критерий на госпожата при подбор на информационни източници, че няма как да не ѝ предложи да ходи при колегата Мартин да ѝ даде една награда. 

После как ставали телефонните измами? Кой се връзвал…? Знам ли…

 

***

 

Госпожа Костадинова пък се дразни от постоянните известия на сайта ни. 

Няма проблеми, госпожа, утре Петков ни закрива. А, ако нещо се случи все пак и оцелеем с все сайта ни, да ви кажа: известията са автоматична опция, която сама сте избрала и сама можете да спрете. Също така: нежелая (дръжте се здраво!) са две отделни думи… не желая. Поздрави на учителката ви по български и лек ден. 

***

Zdr ;)  ko staa

 

***

По някаква причина, това продължава по същия начин до безкрай. 

Андонов, пробвайте:

Ctr+Alt+Del

 

***


Благодарим, Facebook User!, благодарим! Това значи много за нас. Може би можете да кажете една добра дума за нас пред Петков?


Май прибързахме…

 

***


Г-н Желев, ще ви отговорим веднага, след като преводачката ни се върне от отпуск. Дано е преди Петков да ни закрие. Дотогава… дръжте се!

 

***

 

Разбира се, г-н Ангелов, взимаме си поука. Почваме нова линия. Може ли да ни дадете контакт на учителката ви по български, искаме да започнем с един професионален очерк за нея. Предварително благодарим. 

 

***


Wow…
… това ескалира бързо…

 

***


И на вас добър и успешен ден, г-н Андонов. Изглеждате като истински грижовен родител или евентуално някакъв тип възпитател или модел за подражание на детето, което сте гушнал на профилната си снимка. 

 

***


Не, няма проблеми. 

 

***

 

И нашият ALL-TIME FAVORITE… 

 


***

Последвайте канала на

Александър Томов
13639 0

Водещи новини