Защо пък ГЕРБ да не поканят Мая Манолова да им води листата?!

  • 18 март 2019 17:34

  • 5175
  • 0
Защо пък ГЕРБ да не поканят Мая Манолова да им води листата?!
© колаж

Залагайки на популизма, БСП нагласи вътрешното гласуване за водач на листата си за евровота така, че да спечели Елена Йончева в надпревара с довчерашния си мъж/не съпруг/ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, лидер на ПЕС. За да отговорят на очакванията в така предположената надпревара, от ГЕРБ защо не поканят Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на да оглави тяхната листа?!

Една такава битка в предстоящите избори за ЕП хипотетично би изглеждала справедлива и по достойнство. Тъкмо ще се избегнат залежките на някои киселяци, че негласните засега кандидатури на ГЕРБ - Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и Ева Майдел били евроснахи и твърде евробюрократки за балканския вкус.  Много ще ми е интересно коя от двете дами - Йончева или Манолова ще вземе повече гласове? Йончева е от гражданската квота на червените. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на е отдавна независима, работи всеотдайно за гражданите и те я уважават нескрито.

Елена Йончева си има своите достойнства, но никога не сме я чували да говори за визията си за развитието на БСП в Европа. Едва ли в ЕП ще им е много интересно да слушат за нейните скандални обвинения, засега недоказани категорично, за „Ало, Банов”, водата в Хасково, границата и т.н..

Опонентът й във вътрешната надпревара по сценарий и режисура на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, загуби само с 20 гласа. По собствените му думи това са хората от апарата на „Позитано” 20, които са на заплата при лидерката Нинова. Е как да гласуват те?

Предварително свиреният мач разцепи хората в БСП не само „по върховете”, а и „в низините”, тъй като последните въобще нямаха право на глас кой да води бащина дружина в евровота.

Интересен прочит за пленума и номинациите на БСП направи политологът  Огнян Минчев в социалната мрежа: „Това, че кандидатите за евродепутати на БСП се подбират според капацитета им да защитават в Брюксел великодържавните интереси на Русия не е изненада и не буди съмнение. За всеки случай, обаче, са взети мерки и кандидатурите да бъдат на хора, които и по кръв са руснаци. Елена Йончева по произход е половин рускиня. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на - също. Ако той бъде номиниран за второто място в листата, кандидати номер едно и две ще бъдат две половинки - т.е. ще се равняват на един цял руснак. Това, нека подчертаем, не е съществения проблем. Проблемът е, дали присъстващите в листата не са обединени от убеждението - "След Русия обичам най-много България"...?”

Какво ще стане окончателно с подреждането на кандидатите в листите  - на БСП, ГЕРБ и останалите партии, предстои да видим. До тук обаче едно е ясно – щом най-ревностният опонент на ГЕРБ – БСП, залага на Елена Йончева, то управляващите пък защо да не поканят Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на?!

Този женски двубой ще бъде по достойнство – в рамките на популярното възприемане затова. Иначе лично аз смятам, че няма нищо достойно в това, че БСП постави един срещу друг точно Елена Йончева и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Интригантско и гадно е, каквито и доводи да се мъчат да вадят и да се обясняват.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5175 0

Свързани новини

Водещи новини