В Кюстендил беше избрана 53-тата носителка на короната "Кюстендилска пролет"

  • 17 март 2019 09:46

  • 760
  • 1
В Кюстендил беше избрана 53-тата носителка на короната "Кюстендилска пролет"
©

С голям спектакъл на открито снощи в Кюстендил беше избрана 53-тата носителка на короната "Кюстендилска пролет".

Водещи на програмата бяха актрисата Яна Маринова и актьорът и музикант Орлин Павлов, а в празничната програма участваше изпълнителят КрискоКрискоКристиан Талев, по-известен като Криско, е български певец-изпълнител, музикален продуцент и автор.

Победителката конкурса стана ученичката от професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в града Снежанка Пенова, която участва в конкурса с номер 1. За нейни подгласнички бяха избрани Виктория Тишанска и Рафиела Николова.
За девойка на публиката беше избрана Виктория Тишанска. Тя е била посочена от зрителите по време на sms-гласуване, продължило по време на конкурса.

Победителката в конкурса получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и девойката на публиката - по 850 лв., осигурени от Община Кюстендил. Всички участнички получиха като подарък и официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника "Кюстендилска пролет" ще продължат на 21 март, от 11,00 часа, на площад "Велбъжд", където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие народният певец Иван Дяков, Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.

За трета година в местността "Хисарлъка" ще се състои програма на новоизградената сцена, част от късноантичната и средновековна крепост. В не ще участват носителката на пет награди от "Пирин фолк"- Сандански за 2018 г. - Цвети Веселинова и местни танцови състави. Ще има и концерти на професионалния духов оркестър - Кюстендил и джаз-бенда към НМУ "Любомир Пипков"-София.

Последвайте канала на

Novini.bg
760 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.17 | 10:48

1

Кюстендилска слива за 53 път бе избрана Мая Манолова.

Добави коментар

Водещи новини