Нов туристически обект край Бургас отвори врати за посетители

  • 16 март 2019 11:49

  • 3208
  • 3
Нов туристически обект край Бургас отвори врати за посетители
© Булфото

Един декар от всичките 36 декара площ, на които се простира историческото селище "Аква калиде" край Бургас, вече е отворена за туристи. 

Малката част от терена, която е проучена от археолозите, реставрирана и консервирана сега разполага с акт 16 и е достъпна за посетители. 13 години се работи за проучването на обекта. Работата ще продължи в източна посока. 45 000 лева са заложени в бюджета на Общината за настоящата година за проучвания. Достъпна за посетители е и банята на Сюлейман Великолепни. В работна фаза е проект, който да обедини "Аква калиде", остров "Света Анастасия", църквата "Свети свети Кирил и Методий" и Рибарското селище.

Целта е да бъде създаден един туристически продукт.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
3208 3

Коментари 3

Добави коментар
смешници

2019.03.17 | 05:42

2

В древността не е имало тухли итонг. Но за по лесно сега зидат с тях вместо с камъни.Това е излагация.Като реставрирате го правете с подобни за времето материали. В противен случаи ограбвате държавата.

2019.03.17 | 20:30

3

В цяла Европа има такива остатаци от праисторически жилища но не им се обръща внимание, само на по-големите /значително по-големи и запазени/ ,църкви, акведукти, амфитеатри . . . камо ли да се "пристрояват", на такива камъни / както Ларгото пред ЦУМ/ не се обръща никакво внимание, това не е нищо. Във всеки италиански град има има 200 пъти повече археологически обекти колкото в цяла България, тоест на това у нас едва ли ще обърне някой внимание, ама хубаво е ча правят нещо инак де . . . не са социалисти само да рушат и да присвояват :-)))

2019.03.16 | 12:18

1

ужас, пак фаянси, теракоти и кухненски плочки...стига се излагахте, че бетер македонци станахте...хората ни се смеят вече

Добави коментар

Водещи новини